Slot vindt kwaliteit Til terug bij debutant en is kritisch op Gimenez

28 augustus 2022, 08:55   Bijgewerkt: 28 augustus 2022, 09:20

Trainer Arne Slot heeft zaterdagavond zeer tevreden kunnen toekijken hoe zijn Feyenoord met liefst 4-0 won van FC Emmen. Hij zag onder meer de Slowaak Dávid Hancko erg sterk debuteren en vier andere aanwinsten hun eerste doelpunt maken. Toch had hij op een van de doelpuntenmakers, spits Santiago Gimenez, nog het nodige aan te merken.

In gesprek met ESPN begon Slot zeer lovend over debutant Hancko. "Ik vond dat hij een uitstekende indruk maakte. En wat ik het allerbelangrijkst vond: de mentaliteit die hij met zich meebrengt, het venijn in de duels, agressiviteit. Ook als hij opkomt; hij doet alles op honderd procent. Dat is prettig voor het elftal, omdat we dat soort types in bijvoorbeeld Guus Til ook wel zijn verloren. Je merkt ook gelijk dat het publiek hem omarmt, omdat hij heel fanatiek speelt en verdedigt."

Santiago Gimenez

Iets minder enthousiast is Slot over Gimenez, die er nog niet in is geslaagd om Danilo uit de basis te spelen. Al voor de wedstrijd zag de trainer punten waar de Mexicaan nog aan moest werken, en deze werden tijdens het duel bevestigd. "Het is echt een spits die in de zestien moet spelen, maar om dat als spits bij Feyenoord te doen, zul je heel veel druk moeten zetten. Als je dat goed doet, kun je in de zestien blijven. Maar als je dat niet optimaal doet, dan kan de tegenstander ook spelaandeel krijgen."

"Hij is vooral spits om een goal te maken en dat heeft hij gedaan", voegde hij er als positieve noot aan toe. "Maar in de fase dat hij erin kwam, vond ik dat ons drukzetten verre van ideaal was en dat Emmen eigenlijk een steeds groter spelaandeel kreeg. Dat is prima als hij daarna gewoon de 2-0 maakt, want een goal maken is nog steeds het allerbelangrijkst. Maar hij moet fysiek nog wel een stap moeten maken, om negentig minuten ons spel aan te kunnen."

Lees ook: Dit zijn onze beoordelingen van Feyenoord tegen FC Emmen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen