Zirkzee vertrekt na vijf jaar definitief bij Bayern München

27 augustus 2022, 21:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joshua Zirkzee zet zijn carrière voort bij Bologna. Bayern München gaat de 21-jarige Nederlandse aanvaller voor acht miljoen euro verkopen. Zirkzee is al in Italië en zaterdagavond aanwezig in San Siro om zijn nieuwe teamgenoten in actie te zien tegen AC Milan.

Dat Zirkzee deze zomer een transfer zou maken, lag al in de lijn der verwachting. Hoewel Julian Nagelsmann onlangs nog lovende woorden over hem sprak, kwam de Nederlandse aanvaller niet voor in de plannen van de trainer van Bayern München. Het vertrek van Robert Lewandowski naar FC Barcelona veranderde de situatie van Zirkzee nauwelijks.

Zo komt er voor Zirkzee na vijf jaar een einde aan zijn Duitse periode. De spits maakte op jonge leeftijd de stap van Feyenoord naar Bayern München, waar hij eind 2019 zijn debuut in de Bundesliga maakte. Tot een echte doorbraak bij de Duitse club kwam het niet. In het seizoen 2020/21 werd hij een half jaar verhuurd aan Parma. Vorig seizoen bracht hij door bij RSC Anderlecht.

Anderlecht was een van de clubs die Zirkzee deze zomer wel wilde overnemen van Bayern. Ook bij PSV stond de jonge Nederlandse aanvaller op het lijstje. Zirkzee vertrekt echter naar Bologna, waar hij mogelijk een spitsenkoppel met Marko Arnautovic gaat vormen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen