Stormram De Ligt kan Bayern niet voor puntenverlies behoeden

27 augustus 2022, 20:38

Bayern München is zaterdagavond tegen het eerste puntenverlies van het seizoen in de Bundesliga aangelopen. Ondanks een overvloed aan kansen moest de ploeg van trainer Julian Nagelsmann genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach.

Met Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui op de bank begon Bayern aan de vierde wedstrijd van het seizoen in de Duitse competitie. In de eerste drie speelrondes maakte de regerend kampioen geen fout. Eintracht Frankfurt (1-6), VfL Wolfsburg (2-0) en VfL Bochum (0-7) werden met overtuigende cijfers verslagen.

Bayern had ook tegen Mönchengladbach het betere van het spel. Sadio Mané dacht de thuisploeg na een half uur op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd na ingrijpen van de VAR vanwege buitenspel afgekeurd. Even later dacht de Senegalese aanvaller alsnog de 1-0 op het scorebord te zetten, maar ook die treffer ging om dezelfde reden niet door.

Tegen de verhouding in kwam Mönchengladbach vlak voor rust op voorsprong door een doelpunt van Marcus Thuram. De tegengoal maakte voor Bayern de opdracht om te winnen moeilijker, maar niet onmogelijk. De ploeg van Nagelsmann bleef het betere van het spel houden en kreeg meer dan genoeg kansen om de 1-1 te maken, maar pas vlak voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. Leroy Sané zorgde voor het bevrijdende doelpunt.

Met De Ligt als stormram hoopte Bayern in de slotfase nog een tweede doelpunt te forceren. De 2-1 viel echter niet. Voor Der Rekordmeister betekent het gelijkspel het eerste puntenverlies van het seizoen. Desondanks staat de titelfavoriet nog aan kop in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen