Malacia maakt indruk op Engelse media: 'Enorme verbetering'

27 augustus 2022, 21:32

Tyrell Malacia heeft zich zaterdagmiddag opnieuw indruk gemaakt in het shirt van Manchester United. Net als tegen Liverpool mocht de Nederlandse linksback ten faveure van Luke Shaw in de basis starten. Een keuze die men in Engeland inmiddels ook wel begrijpt.

De Britse pers is namelijk zeer te spreken over het optreden van de international van het Nederlands elftal, die deze zomer voor ongeveer vijftien miljoen euro overkwam van Feyempprd. In eerste instantie leek Shaw de voorkeur te krijgen boven Malacia, maar na de ontluisterende nederlaag op bezoek bij Brentford (4-0) is de Nederlander basisspeler.

The Telegraph schrijft goed te begrijpen dat trainer Erik ten Hag de wijziging op de linsbackpositie heeft doorgevoerd. 'Malacia lijkt echt een enorme verbetering ten opzichte van wat er voorheen op linksback stond. Hij is snel, wendbaar en lastig te passeren met zijn telescopische benen en uitstekende slidings', aldus het Engelse medium, dat echter niet onder de indruk was van het algehele optreden van The Mancunians.

The Guardian is ook kritisch over het niveau dat Manchester United zaterdagmiddag in het zuiden van Engeland haalde: ze overtuigden niet bepaald tegen Southampton. 'De thuisploeg zal zich zelfs afvragen waarom het niet op het scoreformulier is gekomen. Manchester United was onsamenhangend, maar de machine ging plotseling draaien toen Bruno Fernandes toesloeg na rust', is de conclusie.

Reacties

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste webdeveloppers van fcupdate, de spambot maakt lekker overuren op je forumpje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen