'Karakterjongen' Fraser krijgt vertrouwen: "Het komt er nog niet uit"

27 augustus 2022, 16:50

Frans van Seumeren had meer verwacht van de seizoenstart. De grootaandeelhouder van FC Utrecht zag 'zijn' club in de eerste drie competitiewedstrijden slechts twee punten pakken. Het was voor de club de aanleiding om Jens Toorntra naar de club te halen, terwijl ook getrokken werd aan Mees Hoedemakers van SC Cambuur.

"Afgelopen zaterdag viel het me wel tegen. Ik had er heel wat meer van verwacht", vertelt Van Seumeren in gesprek met De Telegraaf. "We hebben met Henk Fraser een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers, maar het loopt nog niet. Vandaar dat we Jens Toornstra erbij hebben gehaald, omdat die met zijn ervaring voor meer evenwicht kan zorgen. Het is fijn dat hij er tegen Ajax al bij is. Het komt er nu nog niet uit, maar je moet een trainer het vertrouwen geven."

De clubleiding heeft deze zomer bewust voor Fraser gekozen. Vorig seizoen stond René Hake voor de spelersgroep, maar hij werd voor het einde van de competitie de laan uitgestuurd. "Vorig jaar vond ik het een beetje te soft. Ook in de groep. Daarom hebben we dat proberen om te draaien met Henk Fraser, die bekend staat als een karakterjongen, en ook spelers met een goede mentaliteit. We wilden er weer een beetje het oude Galgenwaard-dna in stoppen, want het was wat te lief en te clean allemaal", aldus Van Seumeren, die na veertien jaar nog altijd ambitieus is. "Ondanks onze slechte start blijft Europees voetbal ons doel."

Mees Hoedemakers

FC Utrecht was serieus in de markt voor Hoedemakers, maar hij gaat de overstap niet maken. Voetbal International meldt dat de Domstedelingen de onderhandelingen stop hebben gezet. Cambuur zou volgens Utrecht een te hoge vraagprijs hebben voor de middenvelder. De Leeuwarders hoopten het verschil in vraag en aanbod te kunnen verkleinen door Othmane Boussaid in de deal te betrekken, maar dat zagen de rood-witten niet zitten. Daarom is een transfer nu definitief van de baan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen