Van Nistelrooy heeft duidelijke doelstelling na 'fraaie' EL-loting

27 augustus 2022, 12:30

Ruud van Nistelrooy is niet ontevreden na de loting voor de Europa League. De Eindhovenaren zijn gekoppeld aan Arsenal, Bodø/Glimt en FC Zürich. De trainer heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg kan overwinteren in het Europese toernooi. Vorig seizoen 'degradeerde' de ploeg na de winterstop naar het derde niveau, door derde te worden in de EL-groep.

"Arsenal is de favoriet in de groep en dat worden prachtige wedstrijden verwacht ik. Ze zijn goed gestart en hebben een aantal spelers van Manchester City kunnen halen. Het is top van Engeland en het wordt een zware pot", vertelt Van Nistelrooy in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Bodø is bekend van het vorige Europese seizoen, waarin ze ver zijn gekomen in de Conference League. Zürich is de kampioen van Zwitserland en goed te bereizen. Ik denk dat het een prima loting is."

Lees ook: Dit zijn de speelschema's van Ajax

De trainer neemt dit seizoen geen genoegen met een derde plaats in de groepsfase. Vorig jaar bleken Real Sociedad en AS Monaco een stap verder te zijn dan de Eindhovenaren. Deze groep oogt iets makkelijker, al ziet de oud-aanvaller genoeg 'uitdagingen'. Een plek bij de eerste twee is het doel. "Dat was al zo en met deze groep blijft dat het doel. We willen ons graag profileren in Europa."

Arsenal zat in pot 1. Manchester United zat ook in die koker tijdens de loting, maar het wordt voor Van Nistelrooy dus geen weerzien met zijn oude club. "Dat was mooi geweest, maar deze groep is voor ons ook fraai", aldus de trainer, die een zware eerste seizoenshelft verwacht. Door het wereldkampioenschap halverwege het seizoen is het speelschema overvol. "We hebben nu weinig tijd tussen de wedstrijden en gaan ons daar volop op voorbereiden. Eerst de competitie nu en daarna kijken we verder naar de Europa League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen