Van Ewijk lacht om PSV: "Eigenlijk vind ik mezelf gewoon beter"

27 augustus 2022, 11:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Milan van Ewijk denkt dat PSV deze zomer een fout heeft gemaakt op de transfermarkt. De Eindhovenaren kozen ervoor om Ki-Jana Hoever op huurbasis over te nemen van Wolverhampton Wanderers, maar volgens hem hadden ze beter in Heerenveen aan kunnen kloppen voor zijn handtekening.

De vleugelverdediger weet dat er interesse was van de Eindhovenaren. "Maar ze hebben Ki-Jana Hoever gehaald. Ik had gehoord dat hij al naar Jong PSV was gestuurd. Daar moet ik persoonlijk wel om lachen", vertelt hij voor de camera van Omrop Fryslân. "Als je ziet dat ze zo'n keuze maken, dat ze voor Hoever gaan en niet voor mij… Misschien praat ik nu uit hoogmoed of zo, maar ik denk niet dat er een heel groot verschil tussen ons zit. Eigenlijk vind ik mezelf gewoon beter."

De rechtsback beleefde afgelopen seizoen een goed debuutjaar bij Heerenveen, dat hem overnam van ADO Den Haag. Hij lijkt ook dit jaar 'gewoon' in Friesland te blijven. "Ik heb voor de rest niet gehoord dat andere clubs informatie willen, dus ik geniet gewoon hier. Ik heb wel iets gelezen over Feyenoord, maar die hebben Lutsharel Geertruida en Marcus Pedersen al. Rotterdam is mijn hometown. Het zou mooi een mooie stap zijn, maar ik vind het ook niet erg om hier te blijven."

De voetballer is nog niet uitgeleerd in het Abe Lenstra Stadion, stelt hij. De verdediger begon bij Heerenveen in een 4-3-3-systeem, maar inmiddels is de switch gemaakt naar een opstelling met vijf verdedigers. Het bevalt hem wel. "Met vier verdedigers moest ik een grotere afstand afleggen om mee naar voren te gaan. Ik ben een jongen met diepte. Dat moet ik nog meer gebruiken, maar ik merk wel dat ik al vaker naar voren ga. Het rendement moet omhoog. Maar dat gaat goedkomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen