Verbeek neemt het op voor Veerman: "Zitten er naar te snakken"

27 augustus 2022, 09:36

Gertjan Verbeek snapt de kritiek op Joey Veerman niet. De middenvelder van PSV liet na het duel met Rangers FC zijn hart spreken toen hem gevraagd werd op welke positie hij het liefst speelde. In die wedstrijd moest hij als aanvallende middenvelder fungeren, waarna hij liet weten graag wat verder naar achteren te spelen. De analist kon wel van het interview genieten.

Wesley Sneijder liet zich onlangs nog kritisch uit over Veerman, nadat hij de pers te woord had gestaan. "Het ligt aan alles en iedereen en hij zegt dat hij op de verkeerde plek heeft gestaan, maar ik heb hem los van de ballen die hij naar achteren speelde alles zien inleveren. Dan kun je mij daar ook nog wel neerzetten", was het duidelijke oordeel van de recordinternational.

Lees ook: Van Nistelrooij zwijgt over Veerman: "Ik geef het goede voorbeeld"

"Het commentaar dat Wesley Sneijder op hem had, vond ik onterecht. Hij brandt hem zowat af", begint Verbeek bij VTBL. "We zitten er allemaal naar te snakken dat jongens zeggen wat ze denken en vinden. Daarom wordt hij ook graag door jullie geïnterviewd en daarna wordt hij daar door een analist op aangesproken. Dat je hem aanspreekt op het feit dat hij niet goed speelde, is één ding. Maar waarom zou hij niet voor een camera mogen zeggen dat liever op acht in plaats van tien speelt?"

Wim Kieft

Overigens was Sneijder niet de enige analist die kritisch was op de Volendamse spelmaker. Ook Wim Kieft reageerde in zijn column in De Telegraaf op het interview. 'Deze zelfbenoemde Toni Kroos op het middenveld van PSV vond het nodig om na afloop zijn trainer Ruud van Nistelrooy terecht te wijzen over zijn positie op het veld, aldus de oud-aanvaller, die ook niet te spreken was over het spel van de speler in kwestie. 'Veerman grossierde in fouten.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen