'Engelse recorddeal geeft Memphis optie op LaLiga-transfer'

27 augustus 2022, 09:09

Memphis Depay kan een transfer maken binnen LaLiga en dat heeft alles te maken met een recordtransfer van Newcastle United. De Engelsen betaalden tientallen miljoenen euro's voor de komst van Alexander Isak, waardoor Real Sociedad op zoek moet naar een vervanger. Die club hoopt nu op de international van Nederland.

Met dat nieuws komt El Mundo Deportivo op de proppen. De aanvaller werd de afgelopen weken veelvuldig gelinkt aan Juventus, maar die club koos uiteindelijk toch voor Arek Milik. Met het oog op het wereldkampioenschap in Qatar is een transfer de beste oplossing voor Memphis, die bij FC Barcelona niet hoeft te rekenen op veel speeltijd. Robert Lewandowski is de onomstreden nummer één bij de ploeg van Xavi, waardoor de Nederlander genoegen moet nemen met korte invalbeurten en oefenwedstrijden.

Opvallend is dat Real Sociedad en Barcelona momenteel onderhandelen over een huurdeal. De aanvaller heeft nog maar een eenjarig contract in Camp Nou, waardoor hij na dit seizoen transfervrij kan vertrekken uit Barcelona. De ploeg uit Baskenland zou niet eens het hele salaris van de spits kunnen betalen, waardoor de Catalanen ook een deel moeten blijven overmaken als het daadwerkelijk tot een overeenkomst komt. Aan de andere kant zou het voor Barça wel wat extra ruimte kunnen bieden in het salarishuis. Jules Koundé moet nog ingeschreven worden en de club kijkt ook nog naar een extra vleugelverdediger.

Naast Real Sociedad werd de afgelopen dagen ook Manchester United genoemd als mogelijke bestemming, al is het de vraag of hij daar gehaald wordt voor de basis. Bij de club uit het noorden van Spanje lijkt de kans op speeltijd groter te zijn. Het is alleen de vraag hoe Memphis zelf kijkt naar een club uit de subtop nadat hij eerder werd gelinkt aan topclub Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op zijn leeftijd moet je gewoon spelen, voor je het weet is het over. Kijk naar Wijnaldum, na zijn blessure zal die nooit meer bij een top club spelen en misschien zelfs terug moeten naar de eredivisie voor speeltijd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen