Openhartige Antony doet boekje open over vertrekwens bij Ajax

26 augustus 2022, 23:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Antony heeft zich vrijdag openlijk uitgesproken over zijn vertrekwens bij Ajax. De Amsterdamse club blijft bij het standpunt dat de Braziliaan niet naar Manchester United mag vertrekken, zelfs nu de Engelse club een derde bod van liefst negentig miljoen euro heeft uitgebracht. In gesprek met transferjournalist Fabrizio Romano vertelde Antony zijn kant van het verhaal.

Dat begon al aan het begin van dit kalenderjaar. "In februari zijn mijn zaakwaarnemers al naar Amsterdam gekomen om Ajax te laten weten dat ik Ajax wilde verlaten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat er geïnteresseerde clubs waren die zich zouden melden en zonder twijfel een goed bod zouden doen."

"In juni heb ik mijn vakantie onderbroken om de clubleiding, onder wie ook de nieuwe trainer, te informeren over mijn vertrekwens. Ik heb gezegd dat ze het moesten overwegen, omdat we een project van twee jaar waren aangegaan." Ook tijdens de transferwindow was Antony geregeld in gesprek met Ajax. "Ik heb ook een aanbieding gekregen om mijn contract te verlengen. Toen heb ik nog eens duidelijk gemaakt dat ik wilde vertrekken."

In het gesprek van deze vrijdag dacht Antony meer succes te hebben. "Ik heb mijn vertrekwens weer duidelijk gemaakt, en dit keer met een goed bod op tafel. Ajax weigerde nog steeds, met het argument dat ze maar vijf dagen hebben om me te vervangen." Daar is de aanvaller het niet mee eens. "Ik vraag Ajax niet om me zomaar te laten gaan. Ik vraag ze om me te verkopen tegen het hoogste bod ooit voor een Eredivisiespeler. Ik heb hier al sinds februari op aangedrongen, zodat de club de tijd heeft om het team opnieuw op te bouwen."

"Ik ben altijd erg gelukkig geweest in Amsterdam", vervolgde hij. "Ik heb prijzen gepakt met Ajax, vrienden gemaakt, mijn carrière verder opgebouwd. Maar nu is het echt tijd om mijn dromen na te jagen. Ik heb deze stap nodig om op een hoog niveau te blijven presteren. Ik hoop dat de fans van Ajax me begrijpen. De toekomst is voor een voetballer altijd onzeker en kansen als deze zijn uniek. Ik ben Ajax, de club en de fans dankbaar", besloot hij.

Lees ook: 'Ajax wijst nieuw bod op Antony af: negentig miljoen niet genoeg'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TopCoach
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Joh laat die huilebalk en circusartiest gaan. Duidelijk geen hart voor 020... strikje erom heen en incasseren die zilvervloot!!

ElDiablo20
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ie een vertrekwens heeft wordt ie alleen maar tegendraads, incasseren en kan Berghuis weer in de basis.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajax dit ventje zijn zin niet geeft, gooit ie de kont tegen de krib, speelt ie niet meer en wordt daardoor minder waard. Heb je dan je zin als Ajax zijnde ? Strik eromheen en wegbrengen !

Roope
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor mij is het simpel hoor. Als je aan het eind van de transferperiode nog niet bent opgehaald door een club met een superaanbod, dan moet je je focus terugbrengen naar de club waar je voor werkt en die onderdeel is van je succes. Dan kun je in zomer weer kijken hoe alles er dan voor staat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen