Schreuder is op zijn hoede: "Deze duels zijn altijd pittig voor Ajax"

26 augustus 2022, 17:26

Ajax had FC Utrecht waarschijnlijk niet op een beter moment kunnen treffen. De tegenstander van aankomend weekend kent een dramatische seizoensstart en wist tegen drie op papier kleinere clubs nog geen wedstrijd te winnen. Toch is trainer Alfred Schreuder zeer op zijn hoede voor de wedstrijd van zondagmiddag in De Galgenwaard. 

"FC Utrecht-uit is een wedstrijd op zich", begon Schreuder, geciteerd door De Telegraaf. "In de wedstrijden die ze tot dusver hebben gespeeld tegen RKC, Cambuur en Emmen zijn ze altijd de favoriet geweest en zeker aan het begin van die wedstrijden hebben ze het heel goed gedaan. Als je heel realistisch naar het thuisduel met Cambuur (0-0, red.) kijkt, moesten ze bij rust gewoon met 3-0 voor staan. Ze zitten aan de ongelukkige kant van de score. En nu zijn de favorietenrollen omgedraaid", doelde hij op het treffen met Ajax.

De resultaten van Utrecht zeggen volgens hem nog niet veel. "Als trainer en als groep word je daar wel op afgerekend. Maar FC Utrecht is gewoon sterk, gevaarlijk uit standaardsituaties en heeft als gevaar in het zestienmetergebied Bas Dost, die er volgens mij dit seizoen ook alweer drie heeft gemaakt. De duels met FC Utrecht zijn ook altijd pittig voor Ajax. Het is een echte volksclub die - zeker tegen Ajax - het publiek er altijd achter weet te krijgen. Elke tegenstander wil van Ajax winnen en FC Utrecht ook. Dat past bij het DNA van de club."

FC Utrecht en Ajax openen dit weekend de voetbalzondag door om 12.15 uur af te trappen. Aan de kant van Ajax lijkt het er niet op dat Antony mee zal spelen. De Braziliaan werd vorige week al buiten de selectie gelaten omdat hij met zijn gedachten al bij zijn mogelijke volgende club Manchester United zou zijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen