Ten Hag deelt blessurenieuws en laat zich kort uit over transfers

26 augustus 2022, 15:48

Erik ten Hag kan zaterdagmiddag niet beschikken over Anthony Martial tegen Southampton. De aanvaller begon tegen Liverpool op de bank omdat hij net terug kwam van een blessure, maar nu staat hij weer aan de kant. Tegenover dat slechte nieuws is er ook een meevaller voor de trainer: Casemiro, die deze zomer werd overgenomen van Real Madrid, kan wel spelen.

Waar Martial eerst last had van een hamstringblessure, is het nu een kwetsuur aan de achillespees die hem parten speelt. "We moeten geduld hebben. Ik kan geen prognose geven, maar ik hoop dat hij de volgende wedstrijd weer beschikbaar is", vertelt Ten Hag op de persconferentie. Het is een hard gelag voor de trainer, aangezien de Franse aanvaller in de voorbereiding de man in vorm was voor United.

Ten Hag verloor de eerste twee competitiewedstrijden met Manchester United van Brighton & Hove Albion en Brentford. De paniek leek groot, maar afgelopen weekend was er eindelijk goed nieuws voor de trainer, die zijn ploeg zag winnen van Liverpool. Een zwaluw maakt echter geen zomer, weet de Nederlander. "We moeten nu doorgaan. Ik hoop dat we evenveel loopacties hebben als afgelopen weekend, met en zonder bal. Dat is een vereiste als wij wedstrijden willen dicteren. Voor de wedstrijd tegen Liverpool noemde ik hen het beste team van de wereld. Die overwinning geeft dus vertrouwen."

Transfers

United wordt in de laatste dagen van de transferperiode nog volop gelinkt aan nieuwe spelers, waarbij de aanval prioriteit lijkt te hebben. Onder andere Cody Gakpo en Antony worden genoemd. Ten Hag stelt dat hij niet lukraak wat spelers wil halen. "We willen de juiste spelers hebben. We zijn blij met wat we tot nu toe gedaan hebben op de transfermarkt. De lat ligt hoog."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen