Groepshoofd AZ treft voetbaldwergen in Conference League

26 augustus 2022, 15:40

AZ heeft vrijdagmiddag te horen gekregen aan wie ze gekoppeld zijn in de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders, die in de pot met de beste deelnemers zaten, nemen het op tegen drie clubs uit kleine voetballanden. Het Cypriotische Apollon Limasol, het Liechtensteinse Vaduz en het Oekraïense Dnipro-1 zijn de tegenstanders.

De ploeg van Pascal Jansen plaatste zich op overtuigende wijze voor de groepsfase van het derde Europese toernooi. Tuzla City en Dundee United werden met overtuigende cijfers opzij gezet en ook de laatste tegenstander vormde geen enkel probleem. AZ won een week geleden al met 4-0 van het Portugese Gil Vicente waardoor er totaal geen spanning meer was bij de return. De Alkmaarders deden hun sportieve plicht en wonnen ook dat duel: 1-2. Daardoor kunnen de manschappen vol vertrouwen beginnen aan het toernooi.

De speeldata voor de groepsfase zijn ook al bekend. Op 8 september staat de eerste wedstrijd van de groepsfase op het programma. De andere confrontaties staan gepland voor 15 september, 6 oktober, 13 oktober, 27 oktober en 3 november. Vier dagen later staat de loting voor de knock-outfase op het programma. De nummer één uit de poule plaatst zich automatisch, de nummer twee speelt eerst een tussenronde tegen een afvaller uit de Europa League. Voor de twee onderste clubs in de poule is het Europese avontuur na de winterstop voorbij.

Vorig seizoen werden de Alkmaarders eerste in een groep met anders Randers, FK Jablonec en CFR Cluj. De Alkmaarders vlogen toen uit het toernooi tegen de Noorse stuntploeg Bodø Glimt, waar PSV dit seizoen aan gekoppeld is in de Europa League.

Groep E:

AZ

Apollon Limassol

FC Vaduz

Dnipro-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen