Wijnaldum kiest voor conservatieve revalidatie en mist WK

26 augustus 2022, 13:02

Georginio Wijnaldum kan deelname aan het WK op zijn buik schrijven. De middenvelder van AS Roma heeft volgens La Gazzetta Dello Sport besloten om zijn gebroken scheenbeen niet te laten opereren. Door te kiezen voor een 'conservatieve revalidatie', keert Wijnaldum waarschijnlijk pas begin 2023 terug op het veld.

Wijnaldum brak afgelopen zondag tijdens een training zijn scheenbeen na een duel met Felix Afena-Gyan. Toen werd al duidelijk dat deelname aan het WK een moeilijk verhaal zou worden. Nu Wijnaldum in overleg met zowel de medische staf van Roma als het Nederlandse elftal heeft gekozen voor een behandeling waarbij hij niet onder het mes gaat, lijkt het uitgesloten dat de ervaren middenvelder deel zal uitmaken van de selectie van bondscoach Louis van Gaal voor de eindronde in Qatar.

Met de keuze voor de conservatieve revalidatie lijkt Wijnaldum te mikken op een rentree in de tweede seizoenshelft. Dan hoopt de van Paris Saint-Germain gehuurde middenvelder weer van waarde te kunnen zijn voor Roma. Tot nu toe speelde Wijnaldum slechts iets meer dan tien officiële minuten voor de Italiaanse club. Dat was in de eerste speelronde, als invaller tegen Salernitana.

Hoewel Wijnaldum bij Roma meer aan spelen zou zijn toegekomen dan bij PSG en daarmee een grotere kans zou hebben op een plekje in de WK-selectie, koos hij niet om die reden voor de club van trainer José Mourinho. "Ik heb helemaal geen contact met Van Gaal gehad. Bij mijn keuze voor Roma heb ik helemaal niet aan Oranje gedacht, moet ik eerlijk zeggen. Ik wil gewoon spelen en gelukkig zijn", zei hij deze maand tegen de NOS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen