Transferweekje: Ajax, PSV en Memphis twijfelen in laatste dagen

27 augustus 2022, 12:00

Het einde van de transferzomer nadert. Volgende week sluiten de loketten. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wat doet Memphis?

Er is de afgelopen maanden veel gezegd en geschreven over Memphis Depay. De Nederlandse aanvaller mag door de toegenomen concurrentie vertrekken bij FC Barcelona vertrekken en leek op weg naar Juventus, maar die transfer is afgeketst. De club uit Turijn heeft zich versterkt met Arek Milik, waardoor de komst van de Oranje-international niet meer nodig is. De grote vraag is nu: wat doet Memphis? Blijft hij toch bij Barcelona? Dan dreigt hij in elk geval een half jaar hoofdzakelijk de bank warm te moeten houden, wat met het oog op het WK niet de beste optie voor hem lijkt. Wil hij vertrekken, dan heeft hij nog maar weinig tijd om een nieuwe werkgever te vinden. Juventus was een club die aan zijn eisen voldeed, maar een overeenstemming werd niet bereikt. Memphis wordt op dit moment gelinkt aan onder meer Manchester United, zijn oude club die sinds deze zomer wordt getraind door Erik ten Hag. Keert hij de komende dagen terug naar Old Trafford? Of kent deze transfersoap straks een ander verrassend einde?

Toekomst Frenkie

En wat doet Frenkie de Jong, de andere Nederlandse speler van FC Barcelona die bijna dagelijks de headlines haalt? Dat is nog maar de vraag. De voorbije tijd is duidelijk dat hij zich niet zomaar uit Camp Nou laat wegjagen. Manchester United deed er alles aan hem binnen te hengelen, maar slaagde er ondanks een akkoord met Barcelona niet in zijn komst af te ronden. De kans dat De Jong 'gewoon' blijft, wordt steeds groter. De vraag is of hij nog akkoord gaat met een salarisverlaging. Doet hij dat niet, dan zou hij zomaar vaker op de reservebank moeten plaatsnemen dan hij zou willen. De komende dagen kunnen zomaar bepalend zijn voor de carrière van De Jong. Zit in deze transfersoap het venijn in de staart of verandert er aan het einde van de rit juist helemaal niets?

Antony en Ziyech

Het heeft er alle schijn van dat Antony een dezer dagen voor (bijna) 100 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United maakt. De Braziliaan zelf is er in elk geval al uit met de club van trainer Erik ten Hag. Vertrekt Antony, dan gaat Ajax naar alle waarschijnlijkheid de transfermarkt op om een vervanger aan te trekken. Hakim Ziyech leek de gedroomde opvolger van Antony, maar de komst van de stilist van Chelsea blijkt moeilijk te zijn. Sterker nog: deze week berichtte De Telegraaf dat de onderhandelingen muurvast zitten. Ajax wil Ziyech huren, terwijl Chelsea en de speler zelf azen op een definitieve overgang. Het is niet ondenkbaar dat de Amsterdammers toch geen proberen Ziyech te kopen, maar mogelijk wordt er ook doorgeschakeld naar een ander alternatief. En Ziyech? Die zou, als de overgang naar Ajax niet doorgaat, zomaar naar Tottenham Hotspur kunnen gaan.

Ronaldo-soap

De laatste week van de soap rond Cristiano Ronaldo is aangebroken. De grote vraag is: vertrekt hij nog bij Manchester United? En zo ja, bij welke club gaat hij aan de slag? Hoewel het nergens officieel is bevestigd, lijkt het erop dat de Portugese superster de afgelopen maanden bij verschillende Europese grootmachten is aangeboden. Pijnlijk voor Ronaldo is dat geen van de clubs heeft toegehapt. Heel veel opties lijkt de 37-jarige aanvaller zodoende niet te hebben. Napoli zou wel interesse hebben, maar het is nog maar de vraag of Ronaldo trek heeft in een overgang naar de Italiaanse club. Mocht het tot een transfer naar Napoli komen, dan zal Ronaldo dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen zijn. De Italianen zijn namelijk aan Ajax gekoppeld in de groepsfase van de Champions League.

PSV wikt en weegt

PSV wil in de persoon van Anwar El Ghazi een vervanger voor Noni Madueke weken halen, maar Luuk de Jong staat ook een aantal weken aan de kant en een goed alternatief is er momenteel nog. De kans bestaat dus dat er nog een speler voor de voorhoede wordt gehaald, al kan dat ook te maken hebben met een mogelijke transfer van Cody Gakpo. De toekomst van de zelfopgeleide speler is nog altijd ongewis, terwijl de transferwindow richting het einde gaat. Het is geen geheim dat de Eindhovenaren de aanvaller het liefst behouden, maar elke speler is te koop voor het juiste bedrag. Raakt PSV de buitenspeler nog kwijt aan een Premier League-club en lukt het dan om op tijd een vervanger te halen? De technisch directeur in het Philips Stadion zal zijn telefoon met zweethanden oppakken als er een Engels nummer op het scherm verschijnt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen