Van Bommel blijft rustig na teleurstelling: "We zijn goed op weg"

26 augustus 2022, 09:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Europese avontuur van Mark van Bommel zit erop. Royal Antwerp verloor in eigen huis van Istanbul Basaksehir met 1-3, waardoor de trainer zich nu alleen maar hoeft te richten op de titelstrijd in België en de nationale beker.

"Dit is jammer. We missen minimaal zes Europese wedstrijden", reageerde de Nederlander in gesprek met Het Nieuwsblad. De reden van de uitschakeling is volgens Van Bommel simpel: "We kregen te gemakkelijk goals tegen. Voor rust hadden we veel kansen, maar het ontbrak ons aan efficiëntie. En na onze gelijkmaker viel de 1-2 snel. Daarmee haal je jezelf uit het spel. We zijn een volwassen ploeg, maar we moeten nog volwassener worden."

Door de nederlaag tegen de Turkse club is Van Bommel zijn ongeslagen status kwijt. De vorige negen wedstrijden werden gewonnen of gelijkgespeeld. Het was een goede start voor het ambitieuze Antwerp, waar deze zomer behoorlijk geïnvesteerd werd. Onder andere grootverdieners Vincent Janssen en Toby Alderweireld kwamen naar de Bosuil. "Maar je kan ook niet alle wedstrijden winnen. Ik heb al gezegd dat we een club in opbouw zijn. We zijn goed op weg. Maar deze uitschakeling wil niet zeggen dat dit project nu stopt."

Lees ook: Eerste nederlaag Van Bommel met Antwerp FC meteen fataal

De trainer wilde zijn spelers dan ook niets verwijten. "We willen allemaal graag doorstoten in Europa. Je kan niet zeggen dat we er niet alles aan gedaan hebben", aldus Van Bommel, die meteen vooruit wilde kijken. Gent is komend weekend de tegenstander. "Elke nederlaag is jammer. Nu moeten we volwassen zijn richting zondag en opnieuw brengen wat we normaal brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen