Elf aanhoudingen en drie agenten gewond rond duel Twente

26 augustus 2022, 07:43

De politie heeft donderdag elf aanhoudingen verricht voor openlijk geweld, mishandeling, vernielingen en de wet wapens en munitie rond de wedstrijd tussen FC Twente en Fiorentina. Drie agenten raakten lichtgewond.

Het was behoorlijk onrustig in en rondom de Grolsch Veste rond de cruciale wedstrijd tussen Twente en Fiorentina in de play-offs van de Conference League. De politie meldt dat de mobiele eenheid meerdere charges moest uitvoeren om supporters van de clubs te kunnen scheiden die uit waren op een confrontatie.

Ook in het stadion ging er veel mis. Zo werd er onder meer vanuit het uitvak vuurwerk naar de supporters van Twente te gooien. Het was voor de Roemeense scheidsrechter Radu Petrescu aanleiding om de wedstrijd kort stil te leggen. De politie meldt dat bij de onbezonnen actie van de Italiaanse fans 'waarschijnlijk' meerdere mensen lichtgewond zijn geraakt.

De verhitte wedstrijd tussen Twente en Fiorentina eindigde in een 0-0 gelijkspel, wat voor de club uit Enschede niet genoeg was om door te stoten naar de groepsfase van de Conference League. De Enschedeërs hadden na de heenwedstrijd (2-1) een kleine zege nodig om een verlenging af te dwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen