Feyenoord na lange avond teleurgesteld door Griekse zege

25 augustus 2022, 23:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord zit tijdens de Europa League-loting in Pot 2. De ploeg van Arne Slot mocht zonder te spelen hopen op een plek bij de sterkste deelnemers, waardoor die ploegen automatisch niet geloot konden worden. Daarvoor moest Olympiakos verliezen. Dat gebeurde niet. De Grieken wonnen na strafschoppen van Apollon Limassol.

De heenwedstrijd in Cyprus eindigde in een 1-1 gelijkspel. Al na twee minuten kwamen de Grieken tijdens de return op voorsprong via Georgios Masouras. Het bleek niet het startsein van een doelpuntrijke wedstrijden, want het leek lang de enige treffer te zijn. Ioannis Pittas zorgde in de negentigste minuut echter voor de gelijkmaker, waardoor de Rotterdammers nog langer in spanning zaten deze avond.

In de verlenging kwamen de ploegen niet meer tot scoren, maar dat betekende niet dat er niks gebeurde. Ousseynou Ba moest na honderd minuten met een rode kaart van het veld na twee gele prenten. Met tien tegen elf overleefden de Grieken de tweede helft van de verlenging, waardoor het aankwam op strafschoppen. Daarin delfde Limassol het onderspit, tot teleurstelling van Feyenoord. Arne Slot en zijn mannen zitten nu in pot 2, waardoor de kans bestaat dat ze bijvoorbeeld AS Roma, Arsenal of Manchester United loten.

Coëfficiëntendomper door Nice

OGC Nice heeft donderdagavond met pijn en moeite gewonnen van Maccabi Tel Aviv. De Israëliërs hadden de eerste wedstrijd gewonnen, waardoor de Fransen de achterstand in eigen huis om moesten buigen. Na negentig minuten was het 1-0, waardoor er verlengd moest worden om een winnaar van het tweeluik aan te wijzen. Calvin Stengs en Pablo Rosario begonnen op de bank, maar werden wel in het veld gebracht. Zij zagen Amine Gouiri in de verlenging zijn tweede gele kaart pakken, maar toch mocht de thuisploeg na honderdtwintig minuten juichen. Alexis Beka Beka maakte zeven minuten voor tijd de winnende goal.

Lees ook: Coëfficiënten: Nederland houdt Portugal op afstand

Dat is jammer voor de Eredivisieclubs met het oog op de coëfficiëntenranglijst. Als Nice was uitgeschakeld, miste Frankrijk een ploeg om punten te pakken. Dat zou goed zijn voor Nederland, dat jaagt op een tweede Champions League-ticket.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Teleurgesteld ?, lange avond ?,. Pot 1 of pot 2 boeiend !!!. Zo'n grote club loten is toch mooi.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Om te winnen zal je iedereen moeten kunnen verslaan.Daarbij zijn er weinig echte makkelijke tegenstanders in de el.Maar mooie loting met perspectief.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen