Boze Jans verklaart eigen uitval langs de lijn tegen Fiorentina

25 augustus 2022, 23:28   Bijgewerkt: 25 augustus 2022, 23:39

FC Twente-trainer Ron Jans heeft tekst en uitleg gegeven over zijn uitval langs de zijlijn tegen Fiorentina. De oefenmeester kreeg geel nadat hij verhaal ging halen bij de bank van de tegenstanders, al wilde hij uiteindelijk de boel vooral sussen en ook zijn eigen fans aanspreken op hun gedrag. Maar dat leverde Jans een gele kaart op.

"Het is niet verstandig van het publiek om glazen bier te gooien naar de uitfans. Dan geef je alleen maar aanleiding om te stoppen. Maar goed, ik heb weer geleerd dat ik de wereld niet kan veranderen", reageerde Jans op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International, op zijn eigen actie. Sowieso was het donderdagavond onrustig in het stadion, want met name ook de uitsupporters lieten zich in negatieve zin gelden.

Zo werd er tijdens de wedstrijd vuurwerk gegooid naar de supporters van FC Twente. "Ik vind het wel echt belachelijk: met Groningen speelden we tegen Inter, toen werden er vuurpijlen in het uitvak geschoten. Dat werd hier ook gedaan", baalde Jans, die niet vond dat de wedstrijd daarvoor stilgelegd had moeten worden.

Bekijk hier de beelden

"Er gebeuren zoveel mooie dingen in de wereld, maar er zijn altijd randdingen: daar baal je gewoon van", zei Jans, die daarop reageerde richting zijn eigen fans. Dat hij vooral wilde helpen, deed aan de gele kaart niks af. "Dat heb ik ook tegen de scheidsrechter gezegd, maar hij zei: 'Sorry, je stond buiten je gebied'." Over de nederlaag over twee duels was de coach duidelijk: "Als je kijkt waar de angel ligt dat je niet door bent, dan is dat niet vanavond, maar dan is dat de eerste helft in Firenze. We hebben niet van de eerste de beste verloren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen