Eerste nederlaag Van Bommel met Antwerp FC meteen fataal

25 augustus 2022, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel heeft donderdagavond met zijn eerste nederlaag met Antwerp FC bijzonder slecht getimed. De Nederlandse coach verloor in de voorronde van de Conference League met 1-3 van het Turkse Istanbul Basaksehir, waardoor het Europese avontuur voor de Nederlandse coach na de 1-1 van vorige week er alweer opzit.

En die uitslag, wat voor Antwerp FC na zeven overwinningen en twee remises de eerste officiële nederlaag was onder Van Bommel, was tegen de verhoudingen in. Antwerp FC opende namelijk sterk met twee kansen voor Jurgen Ekkelenkamp, maar zag Berkay Özcan plots de score openen aan de andere kant. In het restant van de eerste helft bleef het spelbeeld ongewijzigd, maar de stand ondanks een aantal goede kansen voor de thuisclub ook.

Antwerp FC had zelfs een ietwat makkelijk gegeven strafschop nodig om langszij te komen. Een overtreding op Ekkelenkamp werd na een klein uur vanaf elf meter uiteindelijk afgerond door Michael Frey, maar ondanks dat de Turkse ploeg in die fase vrijwel ongevaarlijk was, zorgde voormalig AS Roma-aanvaller Stefano Okaka Chuka weer voor een Turkse voorsprong aan de andere kant.

Het inbrengen van Vincent Janssen en oud-Ajacied Viktor Fischer kon de ploeg van basisklant Toby Alderweireld niet meer redden. Istanbul Basaksehir kreeg zelfs de overhand in de slotfase en kwam vlak voor tijd uit een vrije trap ook nog terecht op een 1-3 voorsprong via Danijel Aleksic. Door de eerst nederlaag voor Van Bommel als manager van Antwerp FC gaan Mesut Özil en consorten ten koste van de Belgische club naar de Conference League-groepsfase. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen