Ten Hag gewaarschuwd: "In de Premier League niet aan de orde"

25 augustus 2022, 20:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

René Meulensteen was bij Manchester United actief toen de club prijs na prijs pakte. De voormalig assistent-trainer van Alex Ferguson stelt dat de club inmiddels in niets meer lijkt op het voetbalbolwerk waar hij werkzaam was. Erik ten Hag staat volgens hem voor een monsterklus.

"Ferguson had een bepaalde visie, die paste bij de cultuur en identiteit van de club. Maar wat ook belangrijk was, is dat hij de tijd kreeg. Hij heeft zes jaar lang met eigen jeugd kunnen bouwen, dat zou nu nooit meer kunnen. Maar daardoor is er stabiliteit en continuïteit gecreëerd", aldus Meulensteen in gesprek met het Algemeen Dagblad. Volgens hem heeft de komst van de familie Glazer het beleid van de club veranderd.

"Zij hebben United gekocht vanuit een business-oogpunt. Maar vanaf het moment dat Ferguson in 2013 vertrok, is Manchester United geen kampioen meer geworden. Het is in niks meer wat de mensen kenden van het United van toen", aldus Meulensteen. David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer werden allemaal ontslagen op Old Trafford.

Ten Hag verloor de eerste twee wedstrijden, maar heeft door de overwinning op Liverpool weer wat lucht gekregen. "Maar één zwaluw maakt nog geen zomer", waarschuwt Meulensteen. "Het is ook niet makkelijk voor hem, bij Ajax zat hij in het walhalla. Met die club win je van de tien wedstrijden er acht op zeventig procent. Dat is in de Premier League absoluut niet aan de orde. Ten Hag zal nog de nodige eye-openers gaan krijgen. Het belangrijkste voor hem nu is een reeks overwinningen, want dat geeft rust."

Antony en Gakpo

Meulensteen weet dat Ten Hag zijn ideale elftal nog niet kan samenstellen, omdat de selectie nog niet op orde is. Antony en Cody Gakpo worden genoemd als eventuele versterkingen. De voormalig assistent vraagt zich af of dat goede aankopen zijn om de ploeg weer naar de top te brengen. "Die jongens zijn fantastisch in de eredivisie, maar dat is geen garantie dat ze hier continu het verschil kunnen maken. Als ik Gakpo was, zou ik bedanken voor de eer en zeggen: ik blijf bij PSV. Ik zou tegen hem zeggen: jongen, er komen nog wel meer clubs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen