Memphis omringd door vraagtekens: langer Barça-verblijf of transfer?

25 augustus 2022, 17:29

De transfermarkt is nog een week open en nog altijd is niet duidelijk wat er met Memphis Depay gaat gebeuren. De aanvaller leek op weg naar Juventus, maar dat lijkt inmiddels van de baan. Komt er een nieuwe club voor de Nederlander of wil FC Barcelona sowieso niet meer meewerken met een deal?

De zaakwaarnemers van Memphis zaten de afgelopen dagen al aan de tafel met de clubleiding van Juventus, maar inmiddels gaat de voorkeur van de Italianen uit naar Arek Milik. De Poolse aanvaller is al in Turijn geland en zal dus spoedig zijn handtekening zetten onder een contract. Italiaanse media meldden eerder al dat de club zou kiezen tussen de oud-Ajacied en de speler van FC Barcelona. Nu lijkt de keuze dus gevallen op de spits van Olympique Marseille, die in eerste instantie op huurbasis overkomt en komend jaar definitief overgenomen wordt.

Voor Memphis blijft het daarom een onzekere tijd. De aanvaller staat al de hele zomer op het lijstje met mogelijke vertrekkers, maar mag zich dus nog altijd Blaugrana noemen. Mogelijk blijft dat ook zo, ondanks het gerucht dat Erik ten Hag hem naar Manchester United wil halen. Waar de Nederlander tijdens de voorbereiding de derde keuze was in de spitspositie, schuift hij nu mogelijk een plaatsje op in de hiërarchie. Dat heeft alles te maken met Pierre-Emerick Aubameyang. Hij lijkt op weg naar de uitgang.

De spits kwam afgelopen winter transfervrij naar Camp Nou na een periode bij Arsenal, maar kan nu terugkeren in de Premier League. Thomas Tuchel wil de Gabonees graag naar Chelsea halen. CBS Sports weet dat de clubs bijna een akkoord hebben bereikt van twintig miljoen euro. Mocht die transfer definitief doorgaan, dan wordt Memphis de stand-in van Robert Lewandowski. De kans bestaat dat Barça dan helemaal niet meer mee wel werken aan een vertrek, omdat de club anders weer miljoenen moet uitgeven voor een nieuwe speler.

Martin Braithwaite

Een andere spits die op de loonlijst staat in Camp Nou is Martin Braithwaite. De club is hem liever kwijt dan rijk, maar de Deen wil niet zomaar weg. Om ruimte te maken in het salarishuis is een transfer van de overbodige spits nodig, maar hij wil vijf miljoen euro meekrijgen bij een mogelijke transfer. Dat bedrag dient hij nog te ontvangen voor zijn huidige verbintenis. Sport weet dat Barcelona echter slechts de helft wil meegeven aan de aanvaller. De spits gaat daar niet mee akkoord. Hij wil het onderste uit de kan halen, omdat hij vindt dat 'ie deze zomer geen eerlijk kans heeft gehad in de voorbereiding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen