Zevende aanwinst Vitesse is jongste EK-debutant aller tijden

25 augustus 2022, 13:50

Vitesse heeft wederom zaken gedaan met Brighton & Hove Albion. Na Kjell Scherpen komt ook Kacper Kozlowksi op huurbasis over van de club uit de Premier League.

Kozlowksi is een achttienjarige Poolse middenvelder die in januari de overstap van Pogon Szczecin naar Brighton maakte. Een half jaar eerder schreef hij geschiedenis door de jongste EK-debutant ooit te worden. Als jonkie van 17 jaar en 246 dagen oud kwam hij in actie in de groepswedstrijd tegen Spanje.

Brighton verhuurde Kozlowksi vorig seizoen voor een half jaar aan Union Sint-Gillis en laat hem nu ervaring opdoen in de Eredivisie. "Kacper is een talent dat eruit springt in zijn leeftijdscategorie, zeker in Polen. Hij is een middenvelder die flexibel inzetbaar is. Hij komt met zijn offensieve kwaliteiten goed tot zijn recht als aanvallende middenvelder, maar is ook een box-to-box-speler die als 'nummer acht' kan spelen", aldus Schmedes. "Kacper is nog een relatief jonge speler, maar hij heeft al laten zien dat hij van waarde kan zijn op het hoogste niveau. Wij hebben daarom vertrouwen in hem", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes.

Kozlowksi, die in Arnhem met rugnummer 17 gaat spelen, denkt dat Vitesse de juiste club is om zich verder te ontwikkelen. "Ik kijk ernaar uit om het shirt van Vitesse te dragen en zal dat ook met trots doen. Na een aantal prettige gesprekken heb ik een zeer positief gevoel gekregen bij deze club. Ik hoop het team dit seizoen zo goed mogelijk te kunnen helpen en mezelf ondertussen maximaal door te ontwikkelen. Ik heb het gevoel dat de Eredivisie, in het bijzonder Vitesse, daar de juiste plek voor is."

Zevende aanwinst

Kozlowksi is de zevende zomerversterking van Vitesse. Eerder trok de club uit Arnhem Melle Meulensteen (RKC Waalwijk), Carlens Arcus (Auxerre), Ferro (Benfica, huur), Scherpen (Brighton, huur), Ryan Flamingo (Sassuolo, huur) en Mohamed Sankoh (VfB Stuttgart, huur) aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het vreemdelingen legioen uit Arnhem is weer bijna compleet. Ik snap wel dat er geen hond naar dat stadion komt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen