Transfer Hakim Ziyech naar Ajax lijkt 'ver weg, zo niet van tafel'

25 augustus 2022, 13:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De onderhandelingen tussen Ajax en Chelsea over een overgang van Hakim Ziyech zitten muurvast, zo bericht De Telegraaf. Een transfer lijkt daarmee volgens de krant 'ver weg, zo niet van tafel'. Dat de clubs er niet uit lijken te komen, is ook voor Antony slecht nieuws.

Ajax was hoopvol over de komst van Ziyech, die in gesprekken met Klaas-Jan Huntelaar aangaf open te staan voor een terugkeer. Er zijn echter complicaties ontstaan door de standpunten van de verschillende partijen. Ajax wil Ziyech voor één seizoen huren en de helft van zijn huidige salaris van 10 miljoen euro overnemen. Chelsea en Ziyech zien daarentegen een huurdeal niet zitten.

Chelsea wil Ziyech verkopen en hoopt op een transfersom die dicht in de buurt komt van het bedrag dat twee jaar geleden werd betaald aan Ajax: 44 miljoen euro. Ziyech vreest dat hij bij een huurdeal over een jaar terugkeert naar Chelsea en zodoende in dezelfde situatie terechtkomt waarin hij zich op dit moment bevindt.

Voor Ajax is eigenlijk alleen een huurdeal een optie, daar de transfersom van ongeveer 40 miljoen euro 'veel te gortig' is voor de leiding van de Amsterdamse club. Daarnaast wordt het voor Ajax wel heel lastig om een persoonlijk akkoord te bereiken met Ziyech, daar hem bij lange na niet het salaris kan worden geboden dat hij nu bij Chelsea opstrijkt. Bovendien wil Ajax perspectief houden voor Francisco Conceiçao, Steven Berghuis, Sontje Hansen en Amourricho van Axel Dongen.

Alternatieven

Er vindt in de Johan Cruijff ArenA op dit moment 'koortsachtig overleg' plaats of Ajax moet doorschakelen naar een goedkoper alternatief of dat er toch een poging moet worden gewaagd om Ziyech op definitieve basis over te nemen. Het niet verkopen van Antony aan Manchester United zou ook een optie zijn. Een alternatief is het wel verkopen van Antony en geen vervanger aantrekken, maar dat lijkt niet waarschijnlijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ziyech zou heel mooi zijn, maar met Berghuis, Kudus, Conceicao, Hansen en evt Ihattaren heb je echt genoeg opties voor de opvolging. De komst van Ziyech zou Sontje Hansen zomaar naar de uitgang kunnen duwen. Dat zou ik zonde vinden.

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan kunnen ze hem volgend jaar weer terug kopen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen