Barça gaat verder met schoonmaak: overbodige Umtiti vertrokken

25 augustus 2022, 11:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona neemt tijdelijk afscheid van Samuel Umtiti. De overbodige centrale verdediger wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Lecce, zo maakt de Catalaanse club donderdagmorgen via de officiële kanalen bekend. In de huurovereenkomst is geen optie tot koop opgenomen.

Barça was al enige tijd op zoek naar een oplossing voor Umtiti, die niet voorkomt in de plannen van Xavi en bovendien met zijn salaris flink op de begroting drukt. Het is niet officieel bekend wat voor salarisconstructie de clubs zijn overeengekomen. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano blijft Barcelona het gros van salaris van Umtiti doorbetalen en betaalt Lecce bonussen op basis van het aantal wedstrijden dat de verdediger speelt.

Barcelona nam Umtiti in de zomer van 2016 voor 25 miljoen euro over van Olympique Lyon. Waar de Franse verdediger een goede start in Camp Nou kende, kwam hij de afgelopen jaren (mede door blessureleed) weinig meer aan spelen toe. Vorig seizoen kwam Umtiti slechts in één officiële wedstrijd in actie voor Barça. In de huidige jaargang kwam hij niet aan de bak.

Koundé

Met het vertrek van Umtiti creëert Barcelona weer wat meer ruimte in het salarishuis. Dat is nodig ook, want de Catalanen zijn er nog altijd niet in geslaagd Jules Koundé in te schrijven voor de competitie. Vermoedelijk zal Barça de komende week nog meer spelers moeten lozen om de zomeraanwinst te kunnen registreren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen