Sneijder oordeelt hard over Veerman na 'merkwaardig interview'

25 augustus 2022, 08:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wesley Sneijder heeft zich verbaasd over de uitspraken van Joey Veerman na afloop van de wedstrijd tussen PSV en Rangers (0-1). De middenvelder verzuimde in een interview zijn teamgenoten in bescherming te nemen, stak de hand niet in eigen boezem en gaf aan de uitschakeling in de Champions League onterecht te vinden.

Bovendien liet Veerman zich ontvallen dat hij liever als nummer 8 dan als meest vooruitgeschoven middenvelder had gespeeld. "Ik heb vorige week al aangeven dat ik een nummer 8 ben, maar ik doe waar ik word opgesteld.  Misschien had ik op die plek iets meer kunnen doen, ik heb in fases ook geprobeerd om mezelf terug te laten zaken, maar soms was het iets te druk. We moeten onszelf vooral verwijten dat we hier niet scoren", zei hij onder meer.

Sneijder vindt het een 'merkwaardig interview'. "Het ligt aan alles en iedereen en hij zegt dat hij op de verkeerde plek heeft gestaan, maar ik heb hem los van de ballen die hij naar achteren speelde alles zien inleveren. Dan kun je mij daar ook nog wel neerzetten. En dan praat hij zo, beschermt hij Ramalho eigenlijk niet en uit hij kritiek op zijn ploeggenoten vanwege de gemiste kansen. Al zijn ballen waren verkeerd: de ballen naar voren, hoge ballen en de schepballen", aldus de recordinternational bij RTL 7.

Volgens Sneijder had Veerman eerst in de spiegel moeten kijken voordat hij allerlei verwijten ging maken. "Hij was vorige week nog vrij duidelijk dat PSV Rangers zou pakken, dan verwacht je dat hij zijn mouwen opstroopt en het laat zien. Je verwacht ook dat hij voor de camera komt en zegt: jongens, ik heb een dramatische wedstrijd gespeeld. Maar dat hoor je hem niet een keer zeggen. Het ligt allemaal aan de anderen om hem heen. Als trainer zou ik hier niet blij mee zijn, dit kun je niet maken."

Reactie van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij werd op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Rangers gevraagd naar een reactie op de uitspraken van Veerman. "Ik heb ook na de wedstrijd in de kleedkamer gezegd: begin bij jezelf, praat over jezelf en niet over anderen. Dat heeft hij dus goed gedaan", wordt de trainer van PSV geciteerd door Voetbal International. "Het is belangrijk dat iedereen kijkt naar het niveau dat hij gehaald heeft en conclusies trekt om als team beter te worden. Daar gaat het voor mij om, niet om posities of dat soort dingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

divano
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heb van de wedstrijd genoten, PSV back to basic met dank aan die geweldige supporters die de juiste ingrediënten hebben aangeleverd, het was een ongecontroleerd zooitje, een elftal afhankelijk gemaakt van 1 spits waar alles om moet draaien, een Veerman waar geen enkele bruikbare bal vandaan kwam, Ramalo en Bosagli die als pitbuls links en rechts de nodige schoppen uitdeelden en als klap op de vuurpijl een zoals inmiddels bekend geworden het A-sociale publiek, alle ingrediënten dus aanwezig voor een heerlijke avond en vooral terechte winnaar met dank aan Gio (ex feyenoorder) die alle respect verdiend, wat heb ik genoten

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Grappig dat je het over Boscagli hebt die niet heeft meegespeeld. Knap dat die dan de nodige schoppen uitgedeeld heeft.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij scoort staat hij in zijn eentje te shinen voor het meegereisde uitvak. Als het niet goed gaat hebben de anderen het gedaan. Fijne teammaat.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelden eens met Sneijder. Nu wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen