Aursnes neemt met mooie woorden afscheid van Feyenoord

24 augustus 2022, 20:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fredrik Aursnes heeft officieel afscheid genomen van Feyenoord. De Noorse middenvelder is woensdagavond gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Benfica, waar hij een contract voor vijf seizoenen heeft ondertekend.

Daardoor is Aursnes slechts één seizoen in het rood-wit van Feyenoord uitgekomen, maar de Rotterdamse club heeft erg veel voor hem betekend: "Feyenoord heeft in korte tijd enorm veel indruk op mij gemaakt', begint de 26-jarige voetballer op de clubwebsite van de Rotterdammers. "Het was een bijzondere periode om meerdere redenen. Om te beginnen door onze manier van spelen, die goed bij mij past en waar ik veel plezier uit heb gehaald. Maar vooral ook door onze unieke prestaties in Europa, de mensen waar ik dagelijks mee samen heb gewerkt en niet in de laatste plaats de trouwe aanhang van Feyenoord."

Het afgelopen seizoen liet Aursnes zich met Feyenoord fantastisch zien in de Conference League, maar komend seizoen wacht voor het Champions League-voetbal. Benfica, waar Roger Schmidt de hoofdtrainer is, plaatste zich dinsdag ten koste van Dinamo Kiev voor het miljardenbal. De Portugese club heeft vijftien miljoen euro op tafel gelegd voor de verdedigende middenvelder.

Aursnes heeft tot slot nog mooie woorden over de mensen waar hij het afgelopen seizoen in Rotterdam-Zuid mee heeft gewerkt: "Ik ben de club, en technisch directeur Frank Arnesen in het bijzonder, dankbaar voor het vertrouwen in mij. Ook wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan de mooie, blijvende herinneringen die ik uit Rotterdam met mij meeneem bedanken. Ik wens Feyenoord het allerbeste", besluit de Noors international.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen