Verdient Veerman kans in Oranje: "We hebben weinig topmiddenvelders"

24 augustus 2022, 16:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oud-bekenden van Joey Veerman zijn eensgezind: de middenvelder van PSV verdient tijdens de eerstvolgende interlandperiode een kans in de selectie van het Nederlands elftal. Veerman heeft de potentie om uit te groeien tot belangrijke kracht in dienst van Oranje.

Kees Kwakman, die samen met Veerman speelde bij FC Volendam, is ervan overtuigd dat de middenvelder het niveau van Oranje aankan. "Als Guus Til en Jerdy Schouten een uitverkiezing krijgen, dan moet Joey daar ook bij zitten. Hij heeft speciale kwaliteiten die anderen niet hebben. Laat hem ook maar eens aan dat niveau ruiken", vertelt de analyticus aan de NOS. "Vroeger hadden we Van Bommel, Sneijder, De Jong en Van der Vaart, dan hadden we deze discussie niet gehad", voegt Kwakman er nog aan toe. "Maar nu hebben we buiten Frenkie de Jong geen topmiddenvelders en zijn er ook spelers die momenteel weinig aan spelen toekomen of geblesseerd zijn. Dus Joey zou best een kans mogen krijgen."

Kwakman is lyrisch over de middenvelder, die woensdagavond met PSV strijdt tegen Rangers om een plek in de Champions League. "Joey is het grootste talent dat Volendam heeft voortgebracht sinds Wim Jonk. Hij was vroeger al mondig en liet niet over zich heen lopen, maar hij was bovenal iemand die zijn voeten liet spreken. En zo is hij nog steeds. Soms sprak ik in het veld met iemand van de tegenstander die zich enorm verbaasde over het hoge niveau van Joey. Zo ging dat destijds."

Ook oud-coach Robert Molenaar hoopt voor een kans voor Veerman bij de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. Als je ziet hoe hij zich telkens op een hoger niveau staande houdt, vind ik het minimaal interessant om te zien wat hij op dat niveau zou kunnen. Ik denk dat hij het aankan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben bang dat het enige Oranje dat Veerman ziet het Oranje van Volendam is. Leuk spelertje daar niet van maar geen meerwaarde op top niveau. Nog niet althans. 3 ballen goed geven op PSV level is niet echt de graadmeter voor Oranje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen