Jonker haalt Van de Sanden terug bij Leeuwinnen; geen Martens

24 augustus 2022, 15:53

Andries Jonker heeft op de dag van zijn aanstelling als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen direct zijn eerste selectie bekend mogen maken. De opvallendste naam daarin was die van Shanice van de Sanden. De aanvaller werd door de vorige bondscoach Mark Parsons gepasseerd, maar is nu dus wel weer welkom.

Naast Van de Sanden - die deze zomer VfL Wolfsburg inruilde voor haar oude club Liverpool - is ook oude bekende Kika van Es (PSV) terug in de selectie. Ook Kayleigh van Dooren, Fenna Kalma (beiden FC Twente) en Lize Kop (Ajax) zijn nieuw in de selectie ten opzichte van het afgelopen EK. 

Lees ook: Jonker ziet ditmaal Leeuwinnen wel zitten en volgt Parsons op

Lieke Martens is de grote afwezige in de selectie. Zij liep op het EK een voetblessure op en is nog altijd herstellende. Ook de inmiddels gestopte Sari van Veenendaal zien we uiteraard niet meer terug. Daphne van Domselaar zal na een ijzersterk EK waarschijnlijk Jonkers eerste keepster zijn.

De officiële debuutwedstrijd van Jonker op 6 september wordt direct een heel interessante. In eigen huis moet IJsland verslagen worden om de koppositie in de poule en daarmee directe kwalificatie voor het WK veilig te stellen. Vier dagen daarvoor oefent de ploeg nog tegen Schotland. 

Lees ook: Waarom de KNVB opnieuw uitkwam bij Andries Jonker

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen