Goed en slecht nieuws voor AZ en FC Twente richting de returns

24 augustus 2022, 18:51

AZ kan in de return van de Conference League-finale weer beschikken over Jens Odgaard (23). De spits is weer fit en sluit aan bij de A-selectie voor de return tegen Gil Vicente, dat vorige week met 4-0 werd verslagen. Bij FC Twente kwam er juist slecht blessurenieuws richting de return van de laatste voorronde.

Daarmee loopt de ziekenboeg van trainer Pascal Jansen voorzichtig leeg, al zijn Zinho Vanheusden, Riechedly Bazoer en Jesper Karlsson nog altijd niet fit genoeg om donderdagavond in actie te komen in de laatste voorronde van de Conference League. Odgaard ontbrak de laatste vijf officiële wedstrijden bij AZ, waardoor hij nog altijd wacht op zijn eerste doelpunt namens de Alkmaarders.

Lees ook: 'AZ denkt aan versterking nummer zes: MLS-middenvelder in beeld'

FC Twente mist Pleguezuelo

Waar AZ met anderhalf been al in de volgende ronde staat, moet FC Twente donderdagavond nog alle zeilen bijzetten om de 2-1 achterstand tegen Fiorentina om te draaien. In dat kader kreeg trainer Ron Jans slecht nieuws, want verdediger Julio Pleguezuelo kampt met een buikspierblessure. Afgelopen weekend werd hij ook al gewisseld, toen was Mees Hilgers zijn vervanger en dat zal logischerwijs morgen (donderdag) opnieuw gebeuren.

Verder is de hele selectie van Jans fit en de coach gelooft dan ook in een goed resultaat. "Het wordt een hele kluif, maar we geloven erin", laat hij weten op de clubsite. "Het voordeel dat Fiorentina heeft is niet zo groot dat het niet reëel is om een ronde verder te komen. Voor de spelers zou het geweldig zijn om door te gaan en dit seizoen meer van dit soort wedstrijden te spelen. Daar word je alleen maar beter van. De aanknopingspunten om te winnen liggen niet zo zeer bij Fiorentina, maar die liggen meer bij ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen