Feyenoord stelt teleur in oefenduel, maar heeft ook goed nieuws

24 augustus 2022, 15:28

Feyenoord heeft woensdagmiddag op het eigen trainingscomplex een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Willem II. Daarin kwamen beide ploegen niet tot scoren, wat dus leidde tot een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Toch klonk er ook goed nieuws vanuit Rotterdam-Zuid.

Zo maakte de club tijdens de rust van het duel via de eigen website bekend dat aanwinst Marcos López speelgerechtigd is. De club werkte tot dusver met noodoplossingen op de linksbackpositie en zal dus erg blij zijn over de Peruviaanse verdediger te kunnen beschikken. Kort na dat bericht van Feyenoord stond López aan de aftrap van de tweede helft tegen Willem II.

López was niet de enige Feyenoorder die zijn officieuze debuut maakte. Centrumverdediger Dávid Hancko, die zijn overstap begin deze week officieel maakte, vormde samen met Lutsharel Geertruida het hart van de verdediging in de eerste helft. Ook Santiago Gimenez - die tot dusver alleen inviel bij Feyenoord - en de van een blessure herstelde Mats Wieffer maakten deel uit van deze ploeg.

Na rust stonden er naast López nog tien andere spelers aan de aftrap. Ook doelman Justin Bijlow werd vervangen, wat Timon Wellenreuther de gelegenheid gaf om tegen zijn oude club zijn debuut voor Feyenoord te maken. De voorhoede werd gevormd door de bekende namen Alireza Jahanbakhsh, Danilo, Patrik Wålemark en Sebastian Szymanski, maar ook zij konden de thuisploeg niet aan doelpunten helpen.