Interne kritiek op Mazraoui: 'Ze verwachten veel meer van hem'

24 augustus 2022, 13:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noussair Mazraoui maakte afgelopen zomer zijn droomtransfer van Ajax naar Bayern München. Maar ondanks dat hij al drie keer als invaller in actie mocht komen, is zijn nieuwe club nog lang niet tevreden over wat hij laat zien. Volgens het Duitse voetbaltijdschrift Kicker klinkt er intern veel kritiek op de rechtervleugelverdediger.

'De eindverantwoordelijken binnen de club verwachten veel meer van Noussair Mazraoui', opende het medium. 'Hij moet zich meer bewust worden van zijn verdedigende taken en meer inzet tonen. Momenteel kan hij nog niet concurreren met Benjamin Pavard. De club zal Mazraoui echter de tijd geven.'

In München is de 26-jarige Pavard vooralsnog de onomstreden eerste keuze als rechtsback. De transfervrij van Ajax overgenomen Mazraoui moet op termijn die rol van hem overnemen, maar werpt zich nu dus nog niet op als volwaardig alternatief. In vier officiële wedstrijden moest hij tot dusver genoegen nemen met drie invalbeurten. 

Gravenberch en De Ligt

Ryan Gravenberch, die afgelopen zomer ook Ajax verruilde voor Bayern, moest het tot dusver ook stellen met enkel invalbeurten. Voor ex-Ajacied Matthijs de Ligt is zijn verblijf in Duitsland al iets succesvoller. Hij maakte afgelopen weekend tegen VfL Bochum zijn basisdebuut en maakte in die wedstrijd een van de zeven treffers. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen