Deze clubs móéten deze week nog toeslaan op de transfermarkt

29 december 2022, 13:37

Over precies één week sluit in Nederland de zomerse transferwindow. Veel Eredivisieclubs hebben hun selectie inmiddels grotendeels op orde of zijn in ieder geval bezig met het aantrekken van de laatste versterkingen. Er zijn echter ook teams die deze week nog hard aan de bak moeten. FCUpdate.nl richtte het vizier op de clubs die écht nog de transfermarkt op moeten. 

Vitesse

Vitesse is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende naam om in deze lijst te verschijnen. De club haalde enkele versterkingen, maar bij lange na niet genoeg om de enorme leegloop na het afgelopen seizoen op te vangen. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de Arnhemmers na drie speelrondes onderaan staan in de Eredivisie. Met een zeer krappe portemonnee zal de club toch hard aan de bak moeten in de laatste transferweek. Anders zou het zomaar eens een rampzalig seizoen kunnen worden in Arnhem. Wat er nodig? De vraag is na het zien van de eerste duels bijna wat niet? Met Kjell Scherpen werd er in elk geval al iets binnengehaald afgelopen week, maar dat is nog zeker niet genoeg.  

Fortuna Sittard

Wat Fortuna Sittard deze zomer binnenhaalde, was niet mis. Iñigo Córdoba, Cole Bassett, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (teruggekeerd) en natuurlijk dé stunt van de zomer: Burak Yilmaz. Toch is de selectie van de Limburgse club nog niet op orde. Door de merkwaardige ontwikkelingen binnen de club rond het ontslag van trainer Sjors Ultee ziet de beoogde aanwinst Daniël van Kaam mogelijk af van zijn transfer naar Fortuna, maar op het middenveld zal er echt nog iets bij moeten. Tegen SC Cambuur werden ze in die linie met name na het eerste uur volledig overlopen. Wie wordt in de laatste week nog aangetrokken?

Excelsior

NEC

Het terughalen van Jasper Cillessen kon deze zomer zeker in het rijtje met stunttransfers. Toch leidde zijn komst niet alleen tot positieve reacties. Zeker omdat NEC met Matthijs Branderhorst al een uitstekende keeper in de selectie had, was de vraag of het geld niet aan andere, minder goed bezette posities moest gaan. Zo is Pedro Marques een week voor de transferdeadline nog altijd de enige spits in de selectie en dreigt ook nog altijd een vertrek van Elayis Tavsan, voor wie een goede opvolger nodig zal zijn. Voorin moeten de Nijmegenaren aan de bak om de torenhoge ambities waar te kunnen maken. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen