Waarom de KNVB opnieuw uitkwam bij Andries Jonker

24 augustus 2022, 11:20

De KNVB kwam woensdagochtend met het nieuws naar buiten dat Andries Jonker de nieuwe bondscoach is van het Nederlandse vrouwenteam. Jan Dirk van der Zee, binnen de KNVB-directie eindverantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal, geeft tekst en uitleg over het waarom de voetbalbond weer uitkwam bij Jonker, die zelf eerder nog de boot afhield. 

"Andries is een voor de hand liggende keuze. Hij heeft natuurlijk al ervaring opgedaan in de top van het vrouwenvoetbal en neemt bovendien veel kennis en ervaring mee uit de top van het mannenvoetbal. We hebben Andries niet voor niets eerder al gepolst", doelt Van der Zee op de periode na Sarina Wiegman, die uiteindelijk werd opgevolgd door Mark Parsons.

Ook toen was Jonker in beeld, maar zat de coach nog bij Telstar en wilde hij bovendien liever dagelijks op het veld staan. "Hij staat al een tijd op ons lijstje. Het is daarom goed nieuws dat hij zo snel kan en wil instappen om het team te gaan leiden richting de kwalificatie voor het WK. Uiteindelijk moeten de OranjeLeeuwinnen altijd meespelen voor de prijzen en zo ziet Andries dat ook. We kijken enorm uit naar onze samenwerking", aldus Van der Zee.

Lees ook: Jonker ziet ditmaal Leeuwinnen wel zitten en volgt Parsons op

Jonker presenteert later vandaag zijn eerste selectie en zal dan ook een persconferentie geven over zijn aantreding. De technische staf van de Leeuwinnen blijft naast het vertrek van Parsons wel ongewijzigd, waardoor Jonker direct aan het werk kan voor de komende duels. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen