Jonker ziet ditmaal Leeuwinnen wel zitten en volgt Parsons op

24 augustus 2022, 11:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Jonker (59) is de nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Eerder nog sloeg de oefenmeester die aanbieding af omdat hij nog elke dag op het veld wilde staan, maar nu hij inmiddels zonder club zit, is hij tot een akkoord gekomen met de beleidsbepalers in Zeist. Zijn eerste klus is om zich te plaatsen voor het WK, te beginnen op 6 september tegen IJsland.

Jonker was ook al in beeld als opvolger van Sarina Wiegman, maar hield destijds de boot nog af en de bond kwam uit bij Mark Parsons. Ditmaal is hij wederom in beeld gekomen, omdat Arjan Veurink - de vorige assistent van Wiegman die meeging naar Engeland - redelijk duur bleek. Hij stond er bij de speelsters heel goed op, maar ziet uiteindelijk Jonker dus de nieuwe bondscoach worden.

"Ik heb eerder mogen ervaren hoe mooi het is om met een groep ambitieuze, toegewijde speelsters aan de slag te gaan. Ook zagen we het afgelopen EK hoe ontzettend snel het vrouwenvoetbal zich de laatste jaren heeft ontwikkeld", reageert Jonker bij de KNVB. "We hebben ambitieuze doelstellingen, maar ook enorm veel kwaliteit en talent waar we uit kunnen putten richting het WK van 2023. Het is natuurlijk heel mooi om daar richting aan te mogen geven." 

Jonker heeft in het verleden veel samengewerkt met Louis van Gaal, de bondscoach van de mannen. Hij werkte met hem bij FC Barcelona en Bayern München en was zelf actief als hoofd jeugdopleidingen bij Arsenal en was hoofdtrainer bij onder meer Willem II, VfL Wolfsburg en de laatste jaren als hoofdcoach van Telstar.

Lees ook: Jonker sloeg aanbieding KNVB voor bondscoachschap Leeuwinnen af

Jonker presenteert later vandaag zijn eerste selectie en zal dan ook een persconferentie geven over zijn aantreding. De technische staf van de Leeuwinnen blijft naast het vertrek van Parsons wel ongewijzigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen