'Ajax krijgt serieuze concurrentie in de strijd om Chelsea's Ziyech'

24 augustus 2022, 07:42

Ajax krijgt mogelijk serieuze concurrentie in de strijd om Hakim Ziyech. De aanvallende middenvelder van Chelsea is nadrukkelijk in beeld om Antony op te volgen, zodra de Braziliaan de overstap maakt naar Manchester United. Tottenham Hotspur zou de buitenspeler echter ook op de korrel hebben als versterking. 

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Spurs-manager Antonio Conte wil nóg een ervaren aanvaller aan de selectie van de Engelse topclub toevoegen, waarvoor eerder Nicolo Zaniolo van AS Roma voor in beeld was. De Feyenoord-plaaggeest heeft echter een langer verblijf in de Italiaanse hoofdstad verkozen boven Tottenham Hotspur, dat daarom naar alternatieven zoekt. 

Of Ziyech zelf ook open staat voor een langer verblijf in de Premier League, is onbekend. Met onder meer Harry Kane, Heung-min Son, Ivan Perisic en Dejan Kulusevski is de concurrentie voorin zeer hevig bij Tottenham Hotspur. Dat was voor Steven Bergwijn juist de reden om terug te keren op de Nederlandse velden. Hij vertrok deze zomer voor meer dan dertig miljoen euro naar Ajax.

Lees ook'Ajax kent Ziyech-constructie

Of Ziyech op huurbasis zijn voorbeeld volgt, is nog onduidelijk. Financieel heeft Tottenham Hotspur meer mogelijkheden richting Chelsea en Ziyech, maar het gevoel van de voetballer zal vermoedelijk ook een grote rol spelen. Met het oog op het WK, waar de international van Marokko door het ontslag van Vahid Halilhodzic weer zicht op heeft, zou een overstap naar Ajax meer zekerheid. Vertrekken bij Chelsea is in elk geval nodig, want ook Pierre-Emerick Aubameyang en Anthony Gordon komen spoedig naar Stamford Bridge.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen