Toornstra vertrekt via de voordeur: "Hadden hem graag gehouden"

23 augustus 2022, 23:45

Jens Toornstra laat Feyenoord na acht seizoenen achter zich en dat doet pijn in Rotterdam. De grootmacht had de aanvoerder graag langer in De Kuip gehouden, maar begrijpt zijn wens om meer aan spelen toe te komen. Op de clubwebsite laat technisch directeur Dennis te Kloese zijn waardering voor de middenvelder blijken.

Toch baalt Te Kloese dat Toornstra zijn club verlaat. "Sterker nog: we hadden hem er graag bij gehouden en hebben hem dat ook in meerdere gesprekken de afgelopen dagen aangegeven. Maar als directie en hoofdtrainer willen wij een speler die zoveel voor de club heeft betekend niet tegen zijn zin in bij de club houden. Trainer Arne Slot heeft eerder al aangegeven dat Jens van grote waarde is en dat zijn rol sinds vorig seizoen niet veranderd is."

Toornstra meldde zich zelf bij de directie met de wens om te vertrekken. "Dat heeft hij meerdere keren gedaan en dat in relatie tot zijn grote staat van dienst heeft ons doen besluiten ons coulant op te stellen in de medewerking voor zijn vertrek. Een speler die zich zo'n lange tijd met volle overgave heeft ingezet, zoveel voor de club betekend heeft en nu besluit elders voor zijn kans te willen gaan, willen we dan ook niet in de weg staan."

Lees ook: Toornstra laat Feyenoord na acht jaar achter zich

De 33-jarige middenvelder ging zelf ook in op zijn afscheid bij de Rotterdammers. "Mijn sportieve dromen zijn daarmee meer dan uitgekomen en Feyenoord houdt voor altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben ongelooflijk trots zo lang voor deze fantastische club te hebben mogen spelen. Samen met de supporters en alle mensen binnen de organisatie heb ik alles mogen winnen wat er in Nederland te winnen valt en hebben we ook nog eens in een Europese finale gestaan"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen