'Yilmaz neemt touwtjes stevig in handen na ontslag van Ultee'

23 augustus 2022, 18:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sjors Ultee is nog maar net vertrokken bij Fortuna Sittard of Burak Yilmaz heeft zijn rol al min of meer overgenomen. De club uit Limburg is teleurstellend begonnen aan het nieuwe seizoen en traint deze week achter gesloten deuren. Daar zou Yilmaz zich al hebben laten gelden.

Fortuna staat in de Eredivisie nog altijd op nul punten. De ploeg van Ultee verloor van Ajax, FC Twente en SC Cambuur. Dat kwam de trainer duur te staan en hij werd maandag door Fortuna op straat gezet. Een dag na het vertrek van de oefenmeester zou Yilmaz tijdens de training een duidelijke stap naar voren hebben gezet, zo melden bronnen uit de spelersgroep tegenover Voetbal International.

Yilmaz (37) zou als een soort speler-trainer hebben gefungeerd bij de training van Fortuna, dat deze week dus besloten trainingen afwerkt. De routinier, die deze zomer voor vijf seizoenen tekende in Sittard, zou zelfs stafleden openlijk hebben gecorrigeerd. Yilmaz had afgelopen zaterdag tegen Cambuur zijn eerste basisplaats namens de club, maar die wedstrijd ging met 1-4 verloren.

Het lijkt erop dat Fortuna in de zoektocht naar een opvolger van Ultee gaat uitkomen in het netwerk van Yilmaz. De 77-voudig international van Turkije zal zich met zijn ploeg richten op het eerste resultaat van dit seizoen. Aanstaande zaterdag (21.00 uur) reist Fortuna af naar Friesland, waar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op de planning staat. Die club kreeg nog geen doelpunt tegen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fortunabaçe

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is waarschijnlijk van begin af aan al het plan geweest.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arme club.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeg dat wel en dan vooral de supporters. Club heeft zijn ziel verkocht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen