Atlético probeert Barcelona te sarren met korte invalbeurten Griezmann

23 augustus 2022, 13:21

Atlético Madrid probeert FC Barcelona financieel in de weg te zitten. De Madrileense club huurt Antoine Griezmann nog altijd van de Catalaanse grootmacht, met een verplichte optie tot koop. Als de Fransman meer dan de helft van de wedstrijden in actie komt, wordt de clausule van veertig miljoen euro actief na dit seizoen. Deze voetbaljaargang staat de teller echter op twee invalbeurten van nét wat minder dan een half uur.

En dat is volgens SPORT geen toeval. De wedstrijden die Griezmann minder dan een half uur in actie komt, tellen namelijk niet mee in deze clausule als gespeelde wedstrijd. Zowel tegen Getafe als ook Villarreal kwam hij 28 minuten voor tijd binnen de lijnen bij Los Rojiblancos, waardoor de teller nog niet is gaan lopen. 

Vorig seizoen kwam Griezmann 33 van de 40 wedstrijden (82,5%) in actie, die meetellen. Daarom zal Atlético Madrid hem dit seizoen eens tuk minder moeten opstellen om onder de vijftig procent te komen. Als dat gebeurt, dan hoeft de club Griezmann helemaal niet over te namen van FC Barcelona en keert de Fransman na dit seizoen gewoon terug in Camp Nou.

Lees ook'FC Barcelona en Atlético Madrid bereiden ruildeal voor'

Overigens zou Atlético Madrid volgens Cadena SAR wel willen dat Griezmann permanent overkomt voor veertig miljoen euro, maar alleen als hij akkoord gaat met dertig procent loonsverlaging. Dan zou Diego Simeone alsnog de aanvaller meer kunnen gebruiken, want dan zou de deal wel voor alle partijen interessant kunnen zijn. Voor FC Barcelona zou het ontbreken van veertig miljoen transfergeld en het terugkrijgen van het salaris van Griezmann een financiële ramp zijn gezien de huidige situatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MichaelD87
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat lekker in Spanje met al die onderdrukkingen. Is de eredivisie straks als enige gezond en komen spelers hierheen en groeit de eredivisie uit tot de beste competitie ter wereld :p

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen