Ajax heeft Antony-vervanger eigenlijk al binnen, gerucht Alvarez

23 augustus 2022, 11:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax gaat zich normaliter versterken met Hakim Ziyech zodra Antony de stap naar Manchester United gaat zetten. De international van Marokko mag vertrekken naar Chelsea en zou dan op huurbasis naar Amsterdam komen. Toch heeft men in de Johan Cruijff Arena de opvolger van Antony eigenlijk al binnen.

Met de negentienjarige Francisco Conceição kwam er al een pure rechtsbuiten deze window naar Ajax. De Amsterdammers haalden hem voor slechts vijf miljoen euro op bij FC Porto, waarvoor hij op zijn jonge leeftijd al vijftig officiële wedstrijden speelde. Daarin maakte hij drie goals en vijf assists. Voor Jong Ajax maakte reeds zijn debuut: daarin scoorde hij bovendien meteen. Sindsdien was hij een tijdje afwezig, omdat hij vanwege privé-omstandigheden even naar Portugal moest, waardoor hij in de Eredivisie nog niet bij de wedstrijdselectie zat van de hoofdmacht.

Maar Conceição werd gehaald als potentiële opvolger van Antony. Blijkbaar acht men in Amsterdam de Portugese aanvaller, die mogelijk ook als linksbuiten uit de voeten kan, nog niet klaar voor een basisplaats. Een huurperiode van Hakim Ziyech kan dan uitkomst bieden, al zou dat de terugkeer van Mohamed Ihattaren nog kunnen bemoeilijken. Het is de vraag of de voormalig PSV'er nog een kans krijgt bij de A-selectie: dan zou hij kunnen profiteren van het vertrek van Antony.

Dat laatste geldt ook voor Steven Berghuis, die afgelopen weekend de honneurs waarnam op rechts tegen Sparta Rotterdam, maar aan de rechterkant blijkbaar te weinig overtuigt voor trainer Alfred Schreuder om de permanente erfenis over te nemen van Antony. Ondanks Conceição, Ihattaren, Berghuis en nog enkele aanvallende talenten onder wie Sontje Hansen ("Ik ben ook een rechtsbuiten", zei hij maandagavond na zijn twee goals namens Jong Ajax tegenover ESPN) in het beloftenteam moet er met Ziyech een gearriveerde vervanger van Antony komen.

Wat vind jij: heeft Ajax Ziyech wel of niet nodig? Praat hieronder mee! 

Lees ook: 'Ajax kent Ziyech-constructie

Alvarez genoemd bij Newcastle United

Verder kwam The Telegraph dinsdag met het bericht naar buiten dat middenvelder Edson Álvarez in de belangstelling staat van Newcastle United. The Magpies hadden eerder belangstelling voor Ibrahim Sangaré, maar de PSV'er tekende bij en dus schakelde de Premier League-club door. Volgens het Engelse medium vooralsnog tevergeefs, want het verschil tussen vraag en aanbod is vooralsnog veel te groot, waardoor van een akkoord nog lang geen sprake is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jeroenlouman24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is een slechte ontwikkeling voor de Ajax fan.Ze gaan er nu vanuit dat Antony verkocht word en ziyech niet haalbaar zal zijn. Daarom roepen ze nu dat ze de rechter flank eigenlijk al bezet hebben met conceicao. Ze dekken zich zelf in.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen