Deze basiself wil Feyenoord-coach Slot kneden tot succesploeg

24 augustus 2022, 13:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na zijn sterke debuutseizoen, waarin Feyenoord de finale van de Conference League bereikte, zag Arne Slot een groot deel van zijn succesploeg vertrekken. De Rotterdammers pompten al miljoenen in de selectie voor aanwinsten en hopen snel de laatste nieuwelingen te presenteren. FCUpdate.nl schetst hoe het nieuwe Feyenoord eruit moet komen te zien.

Justin Bijlow

De doelman zal vurig hopen dat hij dit jaar eindelijk eens gevrijwaard blijft van blessureleed, zeker met het oog op het WK. In geval van nood haalde Feyenoord met Timon Wellenreuther een back-up in huis die bij Willem II al bewees een puntenpakker te zijn. Afgelopen seizoen verspeelde Feyenoord met Ofir Marciano op doel te veel punten.

Lutsharel Geertruida

Was afgelopen seizoen al onomstreden op de rechtsbackpositie en moet dit jaar een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling. Geertruida concurreert met de aanvallend ingestelde Marcus Pedersen, maar de jeugdinternational krijgt de voorkeur. Geertruida lijkt op termijn een van de volgende miljoenenverkopen van de Rotterdammers te worden.

Lees ook: Dit verdiende en betaalde Feyenoord deze zomer

Gernot Trauner

De Oostenrijkse verdediger draagt dit seizoen de aanvoerdersband bij Feyenoord. Trauner is uitgegroeid tot misschien wel de meest betrouwbare verdediger van Nederland en moet leiding gaan geven aan een vernieuwde defensie in Rotterdam. Het binnenhalen van Trauner bleek vorig jaar al een meesterzet.

Dávid Hancko

Voor Hancko was Feyenoord bereid om zes miljoen euro te betalen aan Slavia Praag. De linkspoot wordt bij Feyenoord gezien als opvolger van Marcos Senesi. Hancko moet bij Feyenoord de concurrentiestrijd aangaan met de gehuurde Jacob Rasmussen. De Deen, die afgelopen seizoen bij Vitesse speelde, kende een wisselvallige debuutmaand.

Marcos López

De opvolger van de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia. López beschikt als Peruviaan over het gif waar Feyenoord na het vertrek van Malacia juist zo'n behoefte aan heeft. De 22-jarige linksback, die werd overgenomen van San José Earthquakes, was dit jaar in de Major League Soccer eenmaal trefzeker. Hancko kan eveneens als linksback uit de voeten en ook jeugdspeler Quilindschy Hartman dient zich aan als concurrent.

Quinten Timber

Timber had geen tijd nodig om na zijn overstap van FC Utrecht naar Feyenoord een basisplaats te veroveren. Na het vertrek van Fredrik Aursnes, die voor vijftien miljoen euro naar Benfica gaat verkassen, lijkt hij extra verzekerd van zijn plek. Feyenoord zal echter nog wel de markt opgaan om een vervanger van Aursnes aan te trekken. Daarvoor is Oostenrijks international Florian Grillitsch in beeld. Ook zingt de naam van Ramiz Zerrouki al langer rond, maar FC Twente hanteert een hoge vraagprijs. Mats Wieffer kan ook op die plek uit de voeten, maar de van Excelsior overgenomen middenvelder is geblesseerd.

Orkun Kökcü

Kökcü wordt begeerd door talloze clubs uit het buitenland, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Feyenoord opnieuw meewerkt aan het vertrek van een sleutelspeler. De Turkse middenvelder zal in zijn derde seizoen als basisspeler nu uit moeten groeien tot dé ster van Feyenoord. 

Sebastián Szymanski

Szymanski beschikt niet over het scorend vermogen dat voorganger Guus Til had, maar voegt wel creativiteit toe aan het spel van Feyenoord. De Poolse international, die wordt gehuurd van Dynamo Moskou, was in zijn debuutwedstrijd al goed voor twee assists. Als concurrent hoopt Feyenoord snel de 21-jarige Argentijn Ezequiel Bullaude te presenteren.

Javairô Dilrosun

Danilo

Met drie goals in drie duels is de start uitstekend voor de Braziliaan, die transfervrij werd overgenomen van Ajax. Danilo moet zich dan ook direct laten zien, aangezien Feyenoord met Santiago Giménez een Mexicaans international en mogelijke doelpuntenmachine in huis heeft gehaald. Giménez is tot dusverre veroordeeld tot invalbeurten, waarin hij nog niet van waarde heeft kunnen zijn.

Igor Paixão

Naast Dilrosun en Idrissi, die afgelopen weekend opnieuw zwaar teleurstelde, kan Slot op korte termijn ook beschikken over de Braziliaanse buitenspeler Igor Paixão. De aanvaller wordt in Rotterdam gezien als nieuwe Luis Sinisterra en potentiële smaakmaker. Coritiba FC ontving vier miljoen euro voor de snelle Paixão. De 22-jarige Braziliaan moet Feyenoord snel van meer creativiteit en diepgang gaan voorzien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen