VI: Cambuur werkt niet mee aan transferwens FC Utrecht

22 augustus 2022, 14:48

SC Cambuur weigert Mees Hoedemakers in de laatste week van de transfermarkt te verkopen aan FC Utrecht. De Domstedelingen hebben zich gemeld in Leeuwarden voor de 24-jarige middenvelder, maar Cambuur wil de spelmaker niet meer laten gaan.

Dat schrijft Voetbal International. FC Utrecht informeerde dit weekend naar de mogelijkheid om Hoedemakers over te nemen. Cambuur besloot maandagochtend na te gaan denken over de interesse. "Dat hebben we inmiddels gedaan", vertelt technisch directeur Foeke Booy tegen VI. "Ons standpunt is dat we hem niet willen verkopen. Mees is voor ons een te belangrijke speler om in deze fase van de markt kwijt te raken. Het kan niet zo zijn dat wij een week voor het sluiten van de markt de problemen bij een andere club moeten gaan oplossen."

Hoedemakers baalt van het besluit van Cambuur om een vertrek te blokkeren. "Daar heb ik ook begrip voor. Hij had in een eerdere fase zijn ambities kenbaar gemaakt en wij hebben deze zomer vervolgens lange tijd open gestaan voor interesse, alleen is er in die periode niets voorbij gekomen. Nu is daar FC Utrecht, maar zo kort voor sluitingstijd zo'n belangrijke speler verkopen willen wij niet", aldus Booy.

De kans is daardoor groot dat Hoedemakers transfervrij de deur uitwandelt bij Cambuur, aangezien hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Voor het slecht gestarte FC Utrecht is het uitblijven van de komst van Hoedemakers een grote domper. De club is nog wel in de markt voor Feyenoorder Jens Toornstra.

Lees ook: Tops en flops van de derde speelronde in de Eredivisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen