Slechts één ploeg nog foutloos in Engeland ondanks comeback City

21 augustus 2022, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City heeft zondagavond voor het eerst averij opgelopen in de Premier League. Het 3-3 gelijkspel zal toch aanvoelen als een waardevol punt, omdat de ploeg van Pep Guardiola na een vuur voetballen nog met 3-1 achterstond op bezoek bij Newcastle United. Daardoor is Arsenal het enige team dat nog geen punten verspeelde op het hoogste niveau in Engeland. 

Na puntverlies van Tottenham Hotspur, Chelsea, Liverpool en Manchester United, dat nog geen punt pakte, kon Manchester City na Arsenal de tweede ploeg worden in de Premier League met de volle buit na drie duels. En na het vroege openingsdoelpunt van Ilkay Gündogan had het er alle schijn van dat het na de 0-2 op West Ham United en 4-0 op Bournemouth opnieuw een eenvoudige middag zou worden voor de regerend landskampioen van Engeland.

Maar niets bleek minder waar, want tien minuten na de pauze stond het 3-1 voor de thuisclub, waar Kieran Trippier op heerlijke wijze de derde Newcastle United-goal had gemaakt uit een vrije trap (zie onder), terwijl Allan Saint-Maximin bij de twee treffers daarvoor de aangever was. Diezelfde Trippier leek na twee gelijkmakende Manchester City-goals in drie minuten (Erling Haaland en Bernardo Silva) met rood van het veld te moeten vertrekken.

De verdediger werd na een harde overtreding van achteren met rood van het veld gestuurd, maar de VAR kwam op de lijn omdat hij opvallend genoeg géén donkere prent waard vond (zie onder). En dat terwijl de harde overtreding op Kevin De Bruyne van achteren en véél te laat was. De Belgische middenvelder was zondagmiddag op St. James' Park opnieuw een van de absolute uitblinkers en had een groot aandeel in de knappe comeback van de ploeg van Pep Guardiola.

De Bruyne stelde in de eindfase onder meer Phil Foden in staat om dezelfde status als Arsenal te krijgen na drie wedstrijden, maar Foden schoot een pass van de Belgische middenvelder over het doel. Daardoor zijn The Gunners de enige ploeg die negen uit drie heeft gehaald in de Premier League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen