Fraaie statistiek bevestigt tevreden Bassey na Ajax-basisdebuut

21 augustus 2022, 18:38

Calvin Bassey (22) maakte na zijn ongelukkige invalbeurt in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV zondagmiddag op Het Kasteel een veel betere indruk namens Ajax. De verdediger kon na het duel met Sparta Rotterdam in elk geval fraaie cijfers aan de bal overleggen: van zijn 101 passes kwamen er namelijk liefst 98 aan.

Dat blijkt uit cijfers van de wedstrijd, waarover Bassey zelf dan ook grotendeels tevreden was. "Het was een degelijke wedstrijd. We hebben het goed gedaan en drie punten gepakt. In sommige wedstrijd speel je nou eenmaal niet op je best, maar dan moet je winnen en dat hebben we gedaan", reageerde Bassey tegenover ESPN na zijn debuut. Met de van Rangers FC overgekomen verdediger hield Ajax voor het eerst dit seizoen de nul.

Dat voelde voor Bassey dan ook wel als revanche na zijn ongelukkige debuut, toen hij binnen een kwartier na zijn invalbeurt een directe rode kaart kreeg. "Ja, dit voelt als revanche. Ik ben gelukkig dat ik voor dit team mag spelen. Ik probeer te leren en elke wedstrijd beter te voetballen", aldus de linkspoot, die opvallend veel gecoacht werd door Alfred Schreuder.

Lees ookBekijk hier de beoordelingen van Ajax na zege op Sparta Rotterdam

"Hij coacht mij om andere posities in te nemen of andere ruimtes te kiezen. Welke passes moet ik wel of niet geven. Dat maakt het voor mij een stuk makkelijker", zei Bassey, die een groot verschil merkte tussen Ajax en Rangers. "Bij Ajax krijg je de bal wel in veel andere ruimtes. Ik moet nu vooral relaties opbouwen en elke dag beter worden op de training. Hoelang ik nodig heb om te wennen? Dat zal de tijd leren."

Schreuder tevreden

Ook Ajax-coach Schreuder was tevreden met de eerste negentig minuten van de Nigeriaan. "Je ziet dat hij enorm sterk is en hij wil heel graag fysiek de duels ingaan. Dat is ook goed, maar je moet dat wel doen op momenten dat het niet gevaarlijk kan worden voor ons", zei de oefenmeester tegenover Ajax Life. "Ik vind dat hij het voor de eerste keer eigenlijk prima heeft gedaan. We hadden ook de ruimte om op te bouwen en dat verliep redelijk goed. De samenwerking in de achterhoede met Jurrien Timber is daarbij ook belangrijk. Natuurlijk moet die nog verder ontwikkeld worden. Verdedigend deed Calvin het goed. Hij bleef rustig en maakte niet te veel overtredingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RoyLandvreugd19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jazeker de hypotheker

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen