Complimenten voor Van Gaal: "Hij is een heel wijs man"

21 augustus 2022, 17:36   Bijgewerkt: 21 augustus 2022, 17:41

Louis van Gaal heeft complimenten ontvangen van een voormalig pupil van hem. Middenvelder Jonathan de Guzman (34) is nog altijd onder de indruk van de bondscoach van het Nederlands elftal, met wie hij op het WK in 2014 zeer succesvol was.

"Van Gaal is een heel wijs man, tactisch heel sterk en weet precies wat hij aan zijn spelers heeft", weet oud-international, momenteel actief bij Sparta Rotterdam, uit ervaring in De Telegraaf over Van Gaal. "Dat is belangrijk om te beseffen en te zien. Wij geloofden in die bepaalde visie en zaten allemaal op één lijn. Daar begint presteren mee."

Dat lukte op het WK in Brazilië in elk geval uitstekend. "Iedereen dacht dat we niks op dat WK te zoeken te hadden, maar na die 5-1 tegen Spanje zag de wereld ons ineens als mogelijke kampioen", herinnert de veertien voudig international tegenover de ochtendkrant. "Ik las alles, kreeg via social media heel veel mee en zag van vrienden hoe Rotterdam op z'n kop stond."

Lees ook: Kooplustig Sparta wil hoge ogen gooien: "We zijn verrassender"

Steijn tevreden tegen Ajax

De Guzman maakte het zondagmiddag met Sparta Rotterdam regerend landskampioen Ajax behoorlijk lastig. Trainer Maurice Steijn was over de inzet en de mentaliteit tevreden, ondanks de nederlaag op Het Kasteel. "Ajax heeft verdiend gewonnen gezien de kansen, maar dat mag je ook wel verwachten", analyseerde de coach tegenover ESPN. "Dit geeft mij veel vertrouwen richting de komende 31 wedstrijden. Dat hebben deze wedstrijden wel bewezen, als je ziet wat voor zware start dit is met Heerenveen-uit, AZ en Ajax."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen