Schreuder spreekt voorkeur over Antony-deal uit bij Ajax-leiding

21 augustus 2022, 17:15

Alfred Schreuder hoopt nog altijd dat Ajax erin slaagt om Antony in Amsterdam te houden deze zomer. Hoewel de Braziliaan in de nadrukkelijke belangstelling staat van Manchester United, dat ongeveer honderd miljoen euro wil overmaken naar de Johan Cruijff Arena, gaat de oefenmeester er alles aan doen om een overgang te voorkomen.

"Ik wil dat Antony blijft, ik ga er ook vanuit dat hij niet wordt verkocht", verkondigde Schreuder tegenover ESPN over de geruchten rondom Antony. Dat Ajax daarmee een bod van honderd miljoen euro afslaat, is dan wel een feit. "Het is absurd veel geld waar het tegenwoordig over gaat, maar we hebben al vijf of zes basisspelers verkocht deze zomer en dat waren niet de minsten. Ik vind het niet goed als we nóg een speler verkopen."

Alle verkochte voetballers geeft Ajax een luxe positie in de onderhandelingen. "Want ik denk dat we financieel heel krachtig zijn", aldus Schreuder. Een langer verblijf heeft ook voordelen voor Antony. "Wij spelen Champions League en dat doet Manchester United niet", weet de coach. "Ik wil dat Antony blijft en dat heb ik ook aan het management verteld." Voor het duel met Sparta Rotterdam (1-0) gaf Schreuder aan dat hij ook met Antony had gesproken, die zelf wel hoopt dat beide clubs met elkaar om tafel gaan.

Berghuis rechtsbuiten

Steven Berghuis was zondagmiddag de vervanger van Antony aan de rechterkant en deed dat volgens Schreuder naar behoren, ondanks dat hij het anders invult dan de afwezige Antony. "Berghuis is meer een combinatiespeler, terwijl Antony natuurlijk heel goed is in de één tegen één. Dan moet je wat meer diepte hebben zonder bal en dat was er voor de pauze te weinig. In de eindfase wil je nog meer spelers hebben die loopacties maken, zodat je Steven daarmee helpt."

Lees ook: Schreuder noemt Antony-situatie 'lastig': "Goed met hem gesproken" 

Hoewel Ajax net als tegen Fortuna Sittard (3-2) opnieuw niet overtuigde op Het Kasteel, was Schreuder wel content met de seizoensstart. "Als je de eerste drie wedstrijden wint, is het prima", oordeelde de coach. "Ook het spel vond ik bij vlagen prima. We speelden heel gecontroleerd, maar dat kan af en toe wel in een hoger tempo, al speelden we tegen een ploeg die heel verdedigend speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RoyLandvreugd19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie die koppeltjes niet meer bij Ajax zoals Ten Hag dat noemde ,om het spel extra grinta vooruit te geven en te spelen , de intensiteit is heel laag met Schreuder als trainer ,de Turbo speedboot lijkt wel op een vermoeide sleepboot, die heel erg zwaar beladen is

HennyVanDerLinden16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Belachelijk gewoon want de Engelse clu😈bs maken alles kapot voor de clubs die goede spelers in dienst hebben waardoor ook nog de clubs in Europa in de Europese wedstrijden ook nog tekort komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen