Absolute blamage van 'rood' Chelsea op bezoek bij Leeds United

21 augustus 2022, 16:54

Chelsea heeft zichzelf zondagmiddag absoluut geblameerd. De miljoenenploeg van Thomas Tuchel ging mede dankzij een blunder van keeper Edouard Mendy met 3-0 (!) onderuit bij Leeds United. Het was alweer het tweede puntverlies voor The Blues in het nog jonge seizoen en bovendien een flinke tegenvaller voor de Duitse coach.

In deze roerige zomer waarin Chelsea van eigenaar wisselde drukte Tuchel flink zijn stempel op de transfers van de nummer drie van vorig seizoen. Timo Werner is gewogen en werd te licht bevonden. Gewogen en te licht bevonden zijn ook Hakim Ziyech en Christian Pulisic, die zondag beiden een half uur voor het einde invielen, maar mogelijk nog mogen verkassen in deze window. Het huwelijk met Romelu Lukaku bleek vooral ongelukkig, terwijl Antonio Rüdiger en Andreas Christensen transfervrij het Blues-hoofdstuk afsloten.

Op voorspraak van Tuchel kwamen onder anderen Raheem Sterling, Marc Cucurella, Carney Chukwuemeka, Cesare Casadei en Kalidou Koulibaly naar Londen, maar geen van hen kon een onuitwisbare indruk maken tot dusver. Laatstgenoemde werd zondagmiddag bij de 3-0 achterstand na goals van Brenden Aaronson, Rodrigo en Jack Harrison met zijn tweede en dus rode kaart van het veld gestuurd.

Lees ookFA grijpt in na 'knokpartij': Tuchel wordt harder gestraft dan Conte

Op dat moment stond Ziyech ook op het veld, de man die bij Ajax in beeld is om Antony op te volgen, maar in het laatste half uur kon ook hij aan de achterstand tegen basisklant Pascal Struijk en wissel Crysensio Summerville niets meer veranderen en zag Harrison van dichtbij met wat geluk zelfs nog de 3-0 maken. Een heel vervelende middag voor Tuchel, die na de 2-2 remise vorige week tegen Tottenham Hotspur opnieuw punten verspeelt: dat was voor het eerst sinds 2002 bij Leeds United. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen