Bergwijn bezorgt matig Ajax krappe overwinning op Sparta

21 augustus 2022, 16:36

Ajax heeft zondagmiddag de derde overwinning op rij behaald bij Sparta. De Amsterdammers wisten op het Kasteel moeilijk door de stugge verdediging van Sparta heen te komen, maar Steven Bergwijn maakte uiteindelijk met een goede goal het verschil (0-1). Zo blijft Sparta voorlopig steken op één punt uit drie wedstrijden, waar Ajax nog foutloos is gebleven en voorlopig de koppositie in de Eredivisie in handen heeft.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er veel te doen om de afwezigheid van Ajacied Anthony, die vanwege de serieuze belangstelling van Manchester United ook al niet was komen trainen de afgelopen twee dagen. Dit werd door trainer Alfred Schreuder opgelost door Steven Berghuis aan de rechterflank te positioneren, terwijl ook aanwinst Calvin Bassey zijn eerste opwachting in de eredivisie mocht maken als linker centrale verdediger.

I{image[355819][right-half][]}n deze formatie ging de ploeg uit Amsterdam vliegend van start. De hoge druk rondom de zestien meter van Sparta leverde een aantal kansen op binnen het eerste kwartier, vooral voor Steven Bergwijn, die uit de corner de 0-1 op zijn schoenen had. Sparta was daarentegen ook scherp en loerde op de counter. Dit leverde in de negende minuut een grote kans op voor Shuranda Sambo, die na een enorme miscommunicatie tussen Daley Blind en Remko Pasveer bijna de openingstreffer binnen kon tikken.

Vervolgens ontwikkelde de wedstrijd zich zoals de meesten vooraf verwacht hadden, met Ajax dat het balbezit domineerde en Sparta dat via Sven Mijnans en Vito van Crooij loerde op de counter. Alhoewel Ajax via Taylor en Bergwijn een aantal mooie combinaties wist te creëeren, leverde dit geen grote kansen op. Juist gedurende de fase waarin Ajax maar niet door de stugge verdediging van Sparta heen wist te komen, was het wederom Bergwijn die de wedstrijd openbrak. Na een goede individuele actie vanaf links wist hij met een bekeken schuiver doelman Nick Olij te verschalken en schoot hij in de 37e minuut Ajax op voorsprong. In de tien minuten hierna veranderde er weinig aan het spelbeeld, waardoor beide ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers opzochten.

In het begin van de tweede helft voerden de teams het tempo kortstondig op en leek Sparta erg energiek van start te gaan. Toch was het Ajax dat de grootste kans op een doelpunt kreeg. Blind kon de bal vanaf links klaar leggen voor Brian Brobbey, maar hij wist die grote kans niet te verzilveren en raakte de lat. Vervolgens viel de wedstrijd terug naar hetzelfde patroon als in de eerste helft, alhoewel beide ploegen erg slordig waren in balbezit. Dit leverde ook kleine kansen op voor Sparta, waar Mijnans met zijn diepgang Pasveer een aantal keer wist te testen. De wedstrijd werd verder gekenmerkt door een laag tempo en veel balverlies, vooral aan de kant van Ajax, waardoor de frustratie bij de spelers toe begon te nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vorig jaar had je ook een paar keer een matige pot waar alles fout ging. Die speelde je gelijk of verloor je, nu win je hem. Dat telt.

RoyLandvreugd19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bergwijn had op rechts gemoeten en dan Tadic op links ,ook een verkeerde keuze van Schreuder na het wisselen van Berghuis, dus meer verstand van voetballen heeft die Schreuder ook niet meer als Ten Hag zoals 1 of andere idioot laats beweerde, ik kan maar geen grip krijgen van het spel wat Schreuder wilt spelen met dit Ajax ben echt benieuwd naar de CL, ik denk niet dat er een beetje hoop voor mij daarin zit ,er vrolijk van te gaan worden ,en er naar uit te gaan kijken ,een beetje afbraak voetbal zie ik het met lede ogen toe bij Schreuder ...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen