Meijer beleeft droommiddag; Lang moet vrezen door blessure

21 augustus 2022, 16:04

Bjorn Meijer beleefde een droommiddag bij Club Brugge. De vleugelverdediger, die deze zomer de overstap maakte van FC Groningen naar de Belgische topclub, werd tegen Kortrijk de matchwinner. Hij zorgde voor de 2-1 einduitslag.

Club Brugge begon uitstekend aan de wedstrijd. Binnen drie minuten stond de regerend kampioen op voorsprong door Ferran Jutglà. Pape Habib Gueye zorgde voor de gelijkmaker, maar nog voor rust wist blauw-zwart nogmaals te scoren. Meijer kopte na een hoekschop bij de tweede paal raak, waardoor hij dus uiteindelijk de gevierde man werd.

Na rust was het vooral tegenhouden voor de topclub, waardoor het billenknijpen was. Brugge had de mazzel dat Youssef Challouk een rode kaart pakte, waardoor het verzet van Kortrijk gebroken was. Met tien tegen elf leek Meijer ook nog zijn tweede treffer te maken, maar dat feestje ging niet door. Hij stond buitenspel, waardoor het een nipte overwinning werd.

Noa Lang

Voor Meijer was het een feestmiddag, voor Lang is het mogelijk een nachtmerrie. Hij kwam als invaller binnen de lijnen na zeventig minuten spelen, maar moest ook weer vroegtijdig naar de kant. Hij verzwikte zijn enkel, waardoor hij niet verder kon spelen. De aanvaller hoopt nog altijd op een transfer deze zomer, maar met een lange blessure kan hij dat vergeten. Het is dus wachten op de diagnose.