'Feyenoord en Sparta Praag akkoord: Hancko snel gepresenteerd'

21 augustus 2022, 14:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord en Sparta Praag hebben een akkoord bereikt over Dávid Hancko. De Slowaakse verdediger stond al langer op de radar van de Rotterdammers en zal nu spoedig naar de havenstad komen om zijn handtekening te zetten onder een contract. Volgende week wordt hij gepresenteerd.

Dat meldt 1908.nl zondagmiddag. Afgelopen vrijdag werd een principe-akkoord afgesloten tussen beide clubs en nu zijn ook de laatste plooien gladgestreken. Hancko kost de Rotterdammers naar verluidt een bedrag tussen de zeven en acht miljoen euro. Daardoor wordt hij een van de duurste aankopen ooit van Feyenoord. Eerder deze zomer betaalde de ploeg al een soortgelijk bedrag aan FC Utrecht voor de komst van Quinten Timber.

De komst van Hancko is geen verrassing, aangezien Arne Slot eerder al liet weten dat de verdediger bijna binnen was. "Een linker centrale verdediger die snel is, gewoon goed kan voetballen en ook nog veel goals maakt. Die is voor heel veel clubs interessant", aldus de oefenmeester onlangs op de persconferentie. Normaliter wil de trainer niet ingaan op spelers die nog niet hebben getekend, maar nu deed hij dat dus wel even.

Hancko moet Marcos Senesi opvolgen in De Kuip. De Argentijn maakte de overstap naar Bournemouth. De Slowaakse verdediger zal in het ideale plaatje in de toekomst ook nog een stap maken, zodat de Rotterdammers zijn transfersom terug kunnen verdienen. Hancko wordt aanwinst nummer dertien van deze zomer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen